Ботев Пловдив бе изтеглен първи, започва в Лига Европа срещу познайник на Левски


Ботев Пловдив бе изтеглен първи, започва в Лига Европа срещу познайник на Левски
Снимка: Колаж: SportLive.bg

4920 0

Във вторник (18 юни) от 16:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион, Швейцария се проведе жребият за първия квалификационен кръг в Лига Европа

Ботев Пловдив обърка много сметки

Той пряко интересува родната футболна общественост заради квотата, която получи шампиона в турнира за Купата на България - Ботев Пловдив. "Канарчетата" победиха последователно ЦСКА на два пъти и Лудогорец на финала.

Жребият за първи кръг в Лига Европа

Ботев Пловдив бе първият изтеглен отбор и ще се изправи срещу Марибор, като първият мач е в Пловдив на 11 юли, а седмица по-късно в Словения.

Жребият може да се определи като тежък, тъй като имаше отбори, които бяха по-добър вариант за "канарчетата". През 2016 година Марибор игра с Левски във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тогава "сините" бяха отстранени след 0:0 като гост, но 1:1 на "Герена" при все още в сила правило за гол на чужд терен.

Преди жребия

В този етап на турнира участват общо 12 тима, разделени на шест поставени и шест непоставени. "Канарчетата" са сред непоставените и в първия кръг ще срещнат един измежду Шериф Тираспол (Молдова), Марибор (Словения), Тобол (Казахстан), Висла Краков (Полша), Пафос (Кипър) и Пакши (Унгария).

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Това ще бъде 19-ото участие на пловдивския гранд в евротурнирите. За последно отборът мери сили с кипърския АПОЕЛ във втория предваирителен кръг в Лига на конференциите през юли 2022 г. Тогава отборите не излъчиха победител на стадион "Васил Левски", но островитяните спечелиха домакинството си с 2:0. 

Следете всички трансфери през лятото със специалния материал на SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички