Лудогорец научи първия си съперник в Шампионска лига, среща грузинци на старта


Лудогорец научи първия си съперник в Шампионска лига, среща грузинци на старта
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4340 0

Европейското първенство по футбол тече с пълна сила, но днес два от нашите общо четири евроучастника – Лудогорец и Ботев Пд – ще научат първите си съперници в турнирите.

13-кратният шампион стартира в първи квалификационен кръг на Шампионската лига. Лудогорец започва на 9/10 юли, като реваншите са на 16/17 юли. Първият съперник е грузинският шампион Динамо Батуми, като разградчани са домакини в първата среща.

Утре разградчани ще научат противника си и за втория предварителен кръг, при положение че елиминират .

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Със своя коефициент, 26.000, Лудогорец е втори сред поставените, а УЕФА обяви разбивките по групи за първия кръг на квалификациите. „Орлите“ ще бъдат сред поставените в група 3.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Орлите" ще започнат европейското си участие с мач срещу един измежду шампионите на Грузия, Беларус, Казахстан или Сан Марино, съответно Динамо Батуми, Динамо Минск, Ордабаси или Виртус 1964. Определено най-труден изглежда тимът от Шимкент, който преди години беше воден от Георги Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички