"Абонат" затрудни Реал, но "кралете" биха и продължават битката с Барселона


"Абонат" затрудни Реал, но "кралете" биха и продължават битката с Барселона
Снимка: Gety Images

159 0

Реал Мадрид записа седмата си победа за сезона, надделявайки над Селта в мач от 10-ия кръг на Ла Лига. успехът не дойде леко, макар тимът от Виго да изглежда приятен противник за шампионите на Испания. "Белите" спечелиха последните си 8 мача срещу този тим, а днешната победа е девета поред.

След две добри ситуации - по една пред двете врати, Реал Мадрид откри резултата в 21'. След решка на Фран белран, Килиан Мбапе отправи мощен удар от далечна дистанция, който спря в мрежата на вратата на Селта. До края на полувремето Реал създаде 2 опасности, в които дейно бе замесен Винисиус, но не успя да удвои аванса си.

Тимът от Виго изненадващо изравни в 52' - центриране на Оскар Мингеса намери в наказателното поле Вилиот Свьодерберг, който с удар с десния крак преодоля Тибо Куртоа за 1:1.

Още: Голяма промяна в Реал Мадрид: Карло Анчелоти остава без двама от най-доверените си хора

При светкавичния отговор на Реал се стигна до гол, който обаче не бе зачетен заради засада. През втората част в игра влезе Лука Модрич, който стана най-възрастният футболист в историята, играл официален мач за "кралете". Хърватинът е на 39 години.

Ветеранът даде своя принос за победата, като изведе Винисиус Жуниор, който излъга Гуаита и реализира за 2:1. Три минути по-късно Куртоа се намеси впечатляващо, за да предотврати изравнителен гол на Селта. В самия край на мача домакините пропуснаха ново чисто положение, като изстрел на Дувикас мина на сантиметри от гредата на Куртоа.

Въпреки че има толкова точки, колкото и лидерът Барселона, Реал остава на втора позиция в Ла Лига. Селта заема десетото място.

Анчелоти коментира шведските спекулации към Мбапе и отсече: Всеки може да прави каквото иска

Селта изтърва Атлетико и с ответната атака се погуби (ВИДЕО)

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички