Барселона наби слабака на Ла Лига: Стори нещо невиждано в топ 5 на Европа (ВИДЕО)


Барселона наби слабака на Ла Лига: Стори нещо невиждано в топ 5 на Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7594 0

Барселона победи с 2:0 като гост последния в Ла Лига Алмерия. По този начин каталунците събраха 79 точки два кръга преди края, а домакините затвърдиха, че са най-слабият отбор през кампанията в елита на Испания. Тимът остава с едва 17 точки и почти със сигурност ще финишира последен.

И двата гола бяха дело на Фермин Лопес, като той откри резултата в 14-ата минута след прекрасно центриране от Ектор Форт, което засече с глава от чудесна позиция. В 67-ата минута пък удвои аванса на своя тим след асистенция на Серхи Роберто.

Фермин Лопес с два гола за Барселона

След асистенцията на Форт вече има цели 7 асистенции за Барселона в Ла Лига през сезона, направени от футболисти, които са под 20 години (4 от Ямин Ямал, 2 от Ектор Форт и 1 от Гави). Няма друг отбор от топ 5 първенствата на Европа, който да има толкова асистенции от играчи в тази възрастова категория (6 са тези за Манчестър Юнайтед).

Освен това мачът бе специален за Марк-Андре тер Щеген, който изравни Андони Субисарета като вратаря с най-много официални мачове за клуба (410). Единствено Виктор Валдес е с повече - 535.

До края на сезона Барселона има домакински мач срещу Райо Валекано (19 май) и гостуване на Севиля (25 май).

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички