Бивш тим на Стоичков шокира Барса (ВИДЕО)


Бивш тим на Стоичков шокира Барса (ВИДЕО)

1128 0

Шампионът на Испания и лидер в Примера дивисион Барселона допусна първата си загуба от началото на сезона. Каталунците паднаха с шокиращото 1:4 от нетолкова претенциозният Селта в среща от 5-и кръг на Ла Лига.

Шампионите бяха наказани от остриетата на тима от Виго - Дуран Нолито и Яго Аспас, срещу тях се разписа и Гуидети. Почетното попадение за Барселона вкара Неймар.

В равностойното начало на двубоя стана ясно, че бившият тим на треньора Луис Енрике не подхожда с респект към съперника. Селта откри в 26-ата минута, когато центриране отдясно стигна до Нолито в другия край на наказателното поле, а той с великолепен изстрел прехвърли Тер-Щеген за 1:0.

Шокът за Барса още не бе отминал, когато само 4 минути по-късно се случи нещо още по-лошо. Жерар Пике не успя да овладее една топка в центъра, Нолито му я отне и подаде към Аспас. Нападателят пробяга 30-40 метра с топката, след което я копна над излезлия Тер-Щеген за 2:0.

През втората част шампионите не успяха да се отърсят от шока. В 55-ата минута Селта направи резултата класически, след като и Аспас се разписа, след грешка на играчите на Луис Енрике.

Едва тогава Барса показа признаци на събуждане, като в 59-ата минута Неймар засече центриране на Луис Суарес, но над вратата, Серхи Роберто също застраши Алварес.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Последваха интересни и напрегнати минути, в които и двата тима можеха да променят изразеното на таблото.

Почетният гол за Барселона падна в 80-ата минута, когато Меси намери чудесно неймар и бразилецът от воле наказа Алварес. Три минути по-късно обаче Гуидети реши всичко, след нова грешка на Пике - 4:1.

В другите два по-ранни мача от програмата Леванте и Ейбар направиха 2:2, докато Райо Валекано победи Спортинг Хихон с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички