Ханзи Флик обяви как ще играе Барселона при него, има важно изискване


Ханзи Флик обяви как ще играе Барселона при него, има важно изискване
Снимка: Getty Images

2930 0

Новият треньор на Барселона - Ханзи Флик, разказа как ще играе отборът при него. Германецът сподели, че ще следва философията на предишните треньори на тима, но ще залага преди всичко на победата.

Иска същото като предшествениците си, но...

"Искам същото, което искаха предишните треньори: да пресираме високо и да играем в другата половина на терена. Съгласен съм с тази идея, но най-важното е победата.

При германеца победата ще е по-важна от всичко

Ние имаме собствена философия, имаме собствен стил. Знаем как искаме да играем, но всеки мач е изпитание и са възможни промени. Можем да избутаме халфа напред или да променим начина, по който пресираме. Винаги ще сме готови да променим дребни детайли, водени от това, което опонентът предлага.

Още: Барселона замени Мартин Георгиев с Мамаду Мбаке

"Ако има шанс за гол, вкарай, пък ще видим"

Традиционният подход тук е да се играе с докосване и верижни пасове, за да се създават пространства, но искам моите играчи да се фокусират върху головете. Ако имате шанс да вкарате, вкарайте и ще видим после.

Физическата подготовка е толкова важна, колкото техниката и тактиката, добрата форма е много важна за мен, защото футболът не е просто игра с топка. Казах на играчите, че ако тренират на 80%, никога няма да могат да играят на 100% по време на мача", коментира Флик, цитиран от вестник "Спорт". А според слуховете Барса иска опитен и много качествен халф над 30 години

Гол на 257 минути: Изкуствен интелект определи как би се справял Нико Уилямс в Барселона

Ханзи Флик харесва състава си, но иска да има и специален тип играч

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички