Карло Анчелоти начерта план за Ел Класико: Реал Мадрид ще се възползва от "слабост" на Барселона


Карло Анчелоти начерта план за Ел Класико: Реал Мадрид ще се възползва от "слабост" на Барселона
Снимка: Getty Images

1161 0

Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, има конкретна стратегия за утрешното Ел Класико срещу Барселона на "Сантяго Бернабеу".

Какъв е планът на Анчелоти?

Според източници на испанския вестник "AS", Анчелоти възнамерява да използва слабостите в защитата на Барселона, които често играят с висока линия. Италианският специалист планира да разчита на бързи контраатаки, водени от Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор, които могат да се възползват от пространствата зад защитата на каталунците.

Още: Ето кой ще ръководи Ел Класико: И Реал Мадрид, и Барселона ликуват с него

През януари "лос бланкос" постигнаха подобен успех с 4:1 във финала за Суперкупата на Испания, като бързо се възползваха от уязвимостите в отбраната на Барселона, отбелязвайки два гола още в първите десет минути. Тогава тактиката им бе особено успешна и осигури значителна преднина.

 

Стилът на Барселона, затвърден от новия мениджър Ханзи Флик, акцентира върху висока преса и бързо изнасяне на топката, което обаче оставя пространства в защитата – нещо, което Анчелоти ще се стреми да използва с бързината на Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор.

Според информация на гореспоменатия източник - Лука Модрич ще играе ключова роля в създаването на голови възможности, извеждайки с точни пасове Мбапе и Винисиус на удобни позиции. Джуд Белингам и Федерико Валверде също ще бъдат важни фигури в халфовата линия, а последният избор за позицията в центъра вероятно ще е Орелиан Чуамени пред Едуардо Камавинга.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Всичко интересно около Ел Класико следете със SPORTLIVE.BG!

Още: Не само мача с Барселона: Родриго от Реал Мадрид пропуска още 3 важни срещи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички