Карло Анчелоти намекна, че е намерил заместник на Тони Кроос


Карло Анчелоти намекна, че е намерил заместник на Тони Кроос
Снимка: GettyImages

1752 0

През новия сезон Реал Мадрид за пръв път от 10 години няма да разполага в халфовата си линия с Тони Кроос. Германският футболист беше един от най-важните играчи през последното десетилетие за състава на „белия балет“.

Тони Кроос

Мнозина очакваха неговата липса да накара испанския гранд да се обърне към трансферния пазар и да му намери достоен заместник. В последното си интервю обаче Карло Анчелоти даде коментар по тази тема, с който намекна, че за овакантената позиция на Кроос се е намерил подходящ играч, за който няма нужда да се изваждат пари.

Модрич с нестандартна роля

Приятелската среща между Реал Мадрид и Челси беше показателна за голямата разлика в настоящия момент между двата състава. Победителят от Шампионска лига диктуваше събитията на терена и заслужено взе победата.

Едно тактическо решение на Анчелоти обаче породи много дискусии по време и след края на мача. Италианският наставник реши да изпробва Лука Модрич на по-непривична позиция от обикновено.

Карло Анчелоти и Лука Модрич

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Хърватинът беше част от двойката централни полузащитници, които стояха близо до защитата. На тази позиция със сигурност феновете не са свикнали да наблюдават 38-годишния футболист, но той успя да се справи перфектно на нея и Карло Анчелоти веднага похвали неговото представяне.

Още: Мечтаният играч на Хосеп Гуардиола и Манчестър Сити се намира в Реал Мадрид

„Това може да е новата роля на Модрич. Днес той беше сред двамата халфове. Той може да се намира и вляво като Тони Кроос. Има качеството да вземе и прогресира играта с топка в крака.

Много помогна на нашия тим. Неговият опит е безценен, Лука е фантастичен“, сподели след срещата Анчелоти и намекна, че големият партньор на Кроос в халфовата линия през годините може всъщност да запълни празнината от неговото оттегляне.

Реал Мадрид загря за Суперкупата с поредна победа над Челси (ВИДЕО)

Гюндоган отиде при ас на Реал Мадрид и изля гнева си срещу свои съотборници в Барселона (ВИДЕО)

Ханзи Флик след успеха над Реал Мадрид: Страхотно е да имаш тези 16, 17 и 18-годишни играчи

Карло Анчелоти назова двете причини защо Еден Азар се провали в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички