Казусът с Барселона пак се заплита: Жената на Негрейра скътала 3 милиона, без документална следа


Казусът с Барселона пак се заплита: Жената на Негрейра скътала 3 милиона, без документална следа
Снимка: Getty Images

1044 0

Случаят "Негрейра", в който Барселона и бившият рефер са разследвани за подкупване и търговия с влияние, се заплита отново, след като бяха направени нови разкрития по случая. 

Оказва се, че в сметката на съпругата на Негрейра има 3 милиона евро - сума, която не е документирана и не е била обявена пред данъчните власти в Испания. 

Това е пореден удар по шансовете на Барселона, Сандро Росел и Хосеп Мария Бартомеу да бъдат оневинени, след като течащото вече няколко години разследване има все повече доказателства срещу клуб, бивши президенти и семейството на бившия президент на техническия комитет на съдиите в Испания. 

Още: Удар по Барселона: Иняки Уилямс убеждава брат си Нико да не преминава при тях

Какво ново разкриха по случая медиите в Испания? 

Ето какво се съдържа в информацията, публикувана в "El Mundo" в понеделник: 

1. Съобщенията, че Барса е платила 7,5 млн. евро за повече от две десетилетия, са недокументирани

2. Съпругата на Негрейра е внесла 3 млн. евро в различни сметки в продължение на 2 десетилетия, които НЕ са обосновани или отчетени въз основа на отчетите за приходите им

Още: Чудесна новина за Барселона: Педри може да е готов за старта на новия сезон

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

3. Разследващите потвърждават широкото влияние на Негрейра върху съдиите: той е решавал повишенията/пониженията на съдиите, преглеждал е класациите на съдиите, присъствал е на събрания и е бил член на ключови комисии

4. Твърди се, че Негрейра е източвал пари от съдийската комисия и регионалните федерации чрез недокументирани продажби на канцеларски материали и потенциално фалшиви/измамни консултантски договори.

Как започна всичко? 

Преди около година излезе информацията, че се готви съд срещу Барселона заради 7.5 милиона евро, платени на Негрейра. От клуба твърдят, че той е бил само в консултантска роля, но все повече доказателства излизат за това, че той е използвал влиянието си в Съдийската комисия за подпомагане на каузата на каталунския клуб. 

Още: Изненада: Манчестър Юнайтед го иска от години - а сега най-сетне е за продажба

Барселона отхвърля всякакви подобни внушения. Предстои дълга правна битка, така че в следващите месеци тепърва ще има нови разкрития по случая. 

Ханзи Флик блокира трансфера на Нголо Канте в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички