Килиан Мбапе в Реал Мадрид - само още едно уточнение стопира трансфера


Килиан Мбапе в Реал Мадрид - само още едно уточнение стопира трансфера
Снимка: Getty Images

5861 0

Килиан Мбапе продължава да е с неясно бъдеще, след като стана ясно, че Пари Сен Жермен ще се стреми да го продаде още това лято. От френския клуб са сигурни, че нападателят има договорка с Реал Мадрид да подпише през следващото лято без трансферна сума.

Поисканата сума от Реал Мадрид

Именно това се стараят да бъде избегнато. От няколко дни вече е ясна и сумата, която трябва да бъде дадена за Мбапе, за да се стигне до раздялата. Според Marca майката на футболиста - Файза Ламари, е поискала трансферна сума между 220 - 250 млн. евро от Реал Мадрид.

От "Бернабеу" обаче ще се стремят да намалят тази сума, тъй като не е било в плановете им да плащат, каквото и да е било трансферна сума.  Босът на ПСЖ Насер-Ал Хелаифи пък иска  да получи трансферна сума, с която да се похвали, че е надминал платения от тях трансферен досега рекорд. Той бе за привличането на Неймар от Барселона от 222 млн. евро.

Нещата обаче не биха изглеждали точно така. 225-230 милиона евро, за които трансферът вероятно може да бъде завършен през следващите няколко дни, но те трябва да бъде поделени между ПСЖ и Мбапе. Като компенсация за това, че нападателят се отказва от 192 милиона евро бруто, които е договорил за оставащия сезон.

Желанието на Мбапе е едно!

От Marca уточняват, че е една разликата между това сега Мбапе да отиде в Мадрид или след 1 година. А тя е, че този път френският нападател няма да получи бонуса от 130 милиона евро. Именно тази сума е договорена с Реал, ако пристигне като свободен агент. Иначе френският национал е категоричен в решението си - или остава още една година в ПСЖ и напуска без пари, или сега отива в Реал Мадрид. От други отбори не е заинтересован. По-рано от саудитския Ал-Хилал предложиха рекордната в света на футбола оферта от 300 млн. евро за Мбапе, но той дори не пожела да говори с тях.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички