Официална позиция, засегнати двубои и очаквания: Реал Мадрид обясни за Винисиус


Официална позиция, засегнати двубои и очаквания: Реал Мадрид обясни за Винисиус
Снимка: Getty Images

3880 0

Ръководството на Реал Мадрид най-накрая излезе с дългоочакваната позиция относно състоянието на контузения Винисиус Жуниор. Бразилската суперзвезда изигра едва 18 минути при визитата на Селта Виго в петък, след като се наложи да бъде принудително заменен. 

Позиция на клуба

"Според проведените медицински тестове на Винисиус Жуниор - играчът е диагностициран с нараняване на десния бицепс феморис мускул. Възстановяването му ще се следи", лаконично обясниха в понеделник вечер от "Сантяго Бербабеу". 

Моментално започнаха и прогнозите за периода на възстановяването му, които още от уикенда се оказаха, че ще са по-дълги от очакваното. Всичко стартира с коментара на Анчелоти след двубоя, че ситуацията не е толкова зле, но отдавна подобна теза не е на дневен ред. 

Срок на възстановяване

След съобщението на Реал от The Athletic разясниха, че в клуба очакват отсъствието на бразилеца да продължи поне 6 седмици, докато приближените му са обнадеждени, че той може да се възстанови и в рамките на 4 седмици. 

Добра новина за "белия балет" е международната пауза, в която нападателят ще се възстановява, вместо да играе за "Селесао". При всички положения се очертава той да пропусне около 6 срещи. Сред тях попадат двубоите с Хетафе, Реал Сосиедад, Атлетико Мадрид, Лас Палмас, Жирона и първата среща от Шампионска лига.  

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

От Relevo вече заявиха, че целта пред Винисиус е да се възстанови за двубоя с Осасуна на 7/8 октомври. 

Вижте какви рокади в дългосрочен план ще предприеме Анчелоти заради отсъствието на Винисиус!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички