Официално: Големият удар на Моуриньо в Реал Мадрид прекрати кариерата си... на 31 години


Официално: Големият удар на Моуриньо в Реал Мадрид прекрати кариерата си... на 31 години
Снимка: Getty Images/Guliver

482 0

Един от емблематичните футболисти на Реал Мадрид при голяма част от успехите в Шампионска лига и най-вече при трите поредни със Зинедин Зидан - Рафаел Варан, официално обяви края на кариерата си. Френският бранител бе взет от Жозе Моуриньо в "кралския клуб", за да се превърне в един от най-качествените играчи на своята позиция при пика на кариерата си. А сега я прекратява само на 31 години, след като за последно имаше кратък престой в Комо. Ето какво написа в личния си профил в социалната мрежа Instagram:

Рафаел Варан официално прекрати кариерата си

В кариерата си съм поемал много предизвикателства, издигал съм се отново и отново. Почти всичко трябваше да бъде невъзможно. Невероятни емоции, специални моменти и спомени, които остават за цял живот. Размишлявайки върху тези моменти, обявявам оттеглянето си от играта, която всички обичаме толкова много, с огромна гордост и чувство за постижение.

Оставам на най-високо ниво, искам да съм силен, а не просто да държа на играта. Необходима е голяма доза смелост, за да слушате сърцето и инстинкта си. Желанието и нуждите са две различни неща. Падал съм и съм ставал хиляди пъти и този път е време да спра и да закача обувките си с последния ми мач, когато спечелих трофей на „Уембли“.

Обичах да се боря за себе си, моите клубове, моята страна, моите съотборници и феновете на всеки отбор, за който съм играл. От Ланс до Манчестър, минавайки през Мадрид, и играх за националния ни отбор. Защитавах всяка емблема с всичко, което имах, и обичах всяка минута от пътуването. Играта на най-високо ниво е вълнуващо преживяване. Тествайте всяко ниво на вашето тяло и ум. Емоциите, които изпитваме, не могат да бъдат намерени никъде другаде. Като спортисти ние никога не сме доволни, никога не приемаме успеха. Това е нашата природа и това, което ни храни.

Не съжалявам, не бих променила нищо. Спечелих повече, отколкото можех да мечтая, но освен отличията и трофеите, аз съм горд, че независимо от всичко, се придържах към принципите си да бъда искрен. Надявам се, че съм ви накарал да се гордеете.

И така, нов живот започва извън терена. Ще остана в Комо, само без да нося футболните си обувки. Нещо, за което очаквам да споделя скоро.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Засега, на феновете на всеки клуб, за който играх, на моите съотборници, треньори и персонал... от дъното на сърцето ми, благодаря ви, че направихте това пътуване по-специално, отколкото можеха да предвидят най-смелите ми мечти" - написа той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички