ОФИЦИАЛНО: Реал Мадрид представи Килиан Мбапе - чакането приключи


ОФИЦИАЛНО: Реал Мадрид представи Килиан Мбапе - чакането приключи
Снимка: Getty Images

3129 0

Реал Мадрид официално обяви най-големия трансфер, който футбола е виждал в последните години. И то свободен такъв, след като мегазвездата идва като свободен агент. Разбира се, че става въпрос за очаквания от години насам на "Сантяго Бернабеу" - Килиан Мбапе.

Килиан Мбапе е футболист на Реал Мадрид!

Безспорно това е трансферът на годината. За Мбапе в Реал се спекулираше от две години насам. Всяка от двете страни мина през какво ли не, за да се стигне до дългоочакваната сделка, но ето, че тя вече е факт!

Още: Винисиус иска да бъде като четири легенди на Реал Мадрид, Кристиано Роналдо не попадна в списъка му

Реал Мадрид представи официално Мбапе

В официалното си съобщение Реал Мадрид не посочва кога точно ще представи Килиан Мбапе, но според мнозина достоверни източници това ще се случи след края на Европейското първенство в Германия тази година. От клуба също не обявиха за колко време подписва звездният французин, но Фабрицио Романо твърди, че нападателят е парафирал с испанския гранд до края на сезон 2028/29

Отборът ни е подсилен от ефектен нападател, капитан на отбора на Франция, с който стана световен шампион през 2018 г. и на Лигата на нациите през 2021 г., в която отбеляза победния гол. На Световното първенство през 2022 г. в Катар Мбапе спечели Златната обувка с 8 гола и след своя хеттрик във финала той стана най-добрият голмайстор в историята на финали на Световни първенства (4).

Визитката на Мбапе

Още: Трудно за вярване, но ФАКТ: Последният треньор, побеждавал Реал Мадрид на финал в Европа, е абсолютна легенда

Вече на 25 години - след 308 мача за ПСЖ и 60 за Монако, французинът най-сетне излезе от Франция и ще опита да докаже, че е наследникът на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Реал се опитва да го привлече от доста години, но къде от любов към Париж, къде от изгодните финансови условия - Мбапе оставаше при парижани. Докато договорът му не изтече. И сега е време да облече фланелката на любимия му клуб от детството.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

 

Още: Карло Анчелоти и Флорентино Перес в един глас: Винисиус заслужава "Златната топка"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички