Операция "звезда на промоция" в Барселона пропадна с гръм и трясък


Операция "звезда на промоция" в Барселона пропадна с гръм и трясък
Снимка: GettyImages

3771 0

Въпреки че Барселона тръгна отлично в тазгодишното издание на Ла Лига, а Ханзи Флик демонстрира готовност да вдигне на крака позакъсалия испански титан, ръководството на тима продължава да търпи поражение след поражение. 

След драмата с регистрацията на Даниел Олмо като част от първия отбор, провала на преговорите с Нико Уилямс и финансовата неяснота за поредно лято, днес каталунците получиха още един удар на трансферния пазар. 

Поредният провал през това лято за Барселона 

Операция "звезда на промоция" в Барселона беше стартирана през миналата седмица, като целта беше привличането на Федерико Киеза - италиански национал, който Ювентус продаваше на много ниска цена. Каталунците видяха в крилото евтин вариант за дълбочината на тима в нападение. 

След поредния провал, доверието към Лапорта съвсем намалява

Лапорта и компания обаче се забавиха прекалено с преговорите и английският гранд Ливърпул измъкна Киеза под носа на Барселона, и то срещу скромната за днешните стандарти сума от 14 милиона евро! Сделката бе сключена изключително бързо, като цялата операция беше осъществена за по-малко от 48 часа! 

По този начин, Барселона няма готова алтернатива на своя план "А" - привличането на Рафаел Леао, което и без това изглежда невъзможно, тъй като Милан иска 175 милиона евро - пари, които Барселона на този етап не може да заплати. 

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Това не е единствената лоша новина за испанския гранд. Впечатлилият по време на подготовката и от началото на сезона Марк Бернал скъса коленни връзки и няма да играе до края на сезона. Това ще принуди Барселона да търси и дефанзивен халф до края на трансферния прозорец, който затваря в петък вечер. 

Олмо е единственият нов в Барселона засега

За този трансферен прозорец единственият нов футболист е Дани Олмо, докато отборът беше напуснат от Ориол Ромеу, Илкай Гюндоган, Витор Роке, Жоао Кансело, Жоао Феликс и редица други футболисти. Това принуди и Ханзи Флик да напълни отбора с играчи от школата, които засега пасват отлично на неговия сил на игра. 

Кошмарно за Барселона: Играчът, "заслепил" Ханзи Флик, е с тежка травма - аут до края на сезона

Ханзи Флик с притеснителни новини за млада звезда на Барселона: Това е тъжна победа

Директна, мълниеносна и свежа - Барселона на Ханзи Флик е наелектризиращ феномен

Чакането си струваше: Блестящ Дани Олмо донесе успеха на Барселона и продължи традиция (ВИДЕО)

Още: Въображаем часовник? Дани Олмо най-после разкри какво го е вдъхновило за радостта му при головете

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички