Развихрил се в Барселона призна: Бях готов да си тръгна


Развихрил се в Барселона призна: Бях готов да си тръгна
Снимка: GettyImages

1387 0

Барселона започна перфектно новия сезон в Ла Лига, спечелвайки си комфортно първите 4 двубоя. Един от най-силно играещите до момента за каталунците несъмнено е Рафиня.

За бразилеца постоянно се спекулира през последната година, че е близо до напускане, но постепенно той започва да се превръща в една от водещите фигури за състава на Ханзи Флик.

Рафиня

Неговата кариера на „Камп Ноу“ обаче е можела да бъде много по-краткотрайна, за което разкрива самият той в едно от последните си интервюта.

Близо до изхода

Рафиня споделя откровено, че в началото той не се е чувствал добре в Барселона и е мислил да си замине от испанския гранд:

Още: Роберт Левандовски сравни Барселона на Ханзи Флик с тази на Шави

„Дали смятах да си тръгна? Да. Първите 6 месеца бяха трудни за мен и моето семейство. След Световното първенство успях да се подобря и завърших сезона добре, но преди това имах доста затруднения. Адаптацията ми в клуба не беше лесна. Знаех, че може да се случи нещо подобно, но не чак до такава степен, особено в личностен план.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Тези затруднения играеха в мислите ми, понякога си мислих да напусна. Не в края на първия ми сезон, но през първата половина. Барса е огромен клуб и е нормално да изпитваш трудности. Не бях свикнал с това, случи се доста бързо.“

Непрестанните спекулации

Рафиня беше свързван и през миналото, и през това лято с много отбори, но атакуващият състезател казва, че е искал да остане при каталунците:

Рафиня

„Неприятно е да виждаш всички тези слухове. Аз не съм толкова активен в социалните мрежи, но жена ми и приятелите ми ги четяха. Всеки ден ме пращаха някъде. Това беше изнервящо.

Първите 6 месеца бяха тежки, тогава разбрах, че всеки трансферен прозорец името ми ще бъде сред заглавията. Но аз винаги съм желал да остана тук. Всеки сезон разсъждавам как да направя още повече с всяка следваща година и да докажа, че имам качествата да съм тук за още дълги години.“

Още: След труса в Барселона: Деко няма да напуска, но е много разочарован от клуба

Флик с внимание към детайла: В Барселона възхитени от един ход след 7:0 (ВИДЕО)

Нико Уилямс с болезнена истина как пропаднал трансферът в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички