Реал Мадрид и Кристиано се развихриха, но само за чест


Реал Мадрид и Кристиано се развихриха, но само за чест
Снимка: Иван Йочев

1209 0

Реал Мадрид ще запише 3-и сезон от последните 6 кампании на тима без трофей, въпреки че "белия балет" размаза Еспаньол като гост с 4:1. Причината за това се казва Барселона, който спечели минимално срещу Атлетико и завоюва титла №23 в своята история.

"Белия балет" водеше в началото на 2015 година с 5 точки на своя пряк конкурент за титлата, но след редица слаби изяви в месеците от януари насам Реал Мадрид позволи на Барселона да запише 5-и триумф в последните 7 сезона.

Единствената титла за "кралете" най-вероятно ще бъде индивидуална, след като днес Кристиано Роналдо вкара хеттрик и поведе на Лионел Меси по голове за наградата "Пичичи" - 45 срещу 41 гола в полза на португалеца, кръг преди края.

След нулево първо полувреме на стадион „Корнея ел Прат“ втората част предложи истинска голова фиеста. В 59-ата минута Кристиано се възползва от подаване на Бензема и откри резултата, за да сложи край на серията от пропуски пред вратата на домакините.

В 73-ата минута обаче Кристиан Стуани шокира гостите с изравнително попадение, и то само малко след като Барселона бе повел в резултата на Атлетико. В 79-ата минута обаче Роналдо асистира за Марсело и бразилецът бе точен за 1:2.

В 83-ата влезлият като резерва след почивката Хавиер Ернандес направи асистенция за втория гол на Роналдо, а в първата добавена минута пък Хамес Родригес прати топката в обсега на португалската суперзвезда и той оформи хеттрика си – 1:4.

С 310 гола на сметката си за Реал Роналдо задмина Алфредо ди Стефано и вече е номер две във вечната клубна ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички