Реал Мадрид напира за шампион от Евро 2024, но две пречки усложняват сделката


Реал Мадрид напира за шампион от Евро 2024, но две пречки усложняват сделката
Снимка: GettyImages

622 0

Реал Мадрид направи две впечатляващи сделки това лято, привличайки Килиан Мбапе и Ендрик. С тези две попълнения селекцията на Карло Анчелоти изглежда внушителна, но сякаш опциите за поста централен защитник остават малко.

Възстановяването на Дaвид Алаба не върви по мечтания начин и последните информации сочат, че австриецът може да се завърне на терена едва в началото на следващата година.

Аймерик Лапорт

За ново попълнение испанците искаха да вземат Лени Йоро, но това не стана и излязоха твърдения, че от Реал нямат други цели за този пост. Според „AS” обаче вариант за тяхната защита е Аймерик Лапорт, който в момента защитава цветовете на Ал Насър.

Трудно осъществима сделка

Испанската медия споделя, че ръководството на „лос меренгес“ не е напълно „за“ привличането на централен бранител, но ако все пак те решат да се обърнат към трансферния пазар, името на Аймерик Лапорт е начело в списъка.

Флорентино Перес

Още: Реал Мадрид и Барселона влизат в трансферна битка за суперзвезда

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Въпреки големия интерес към 30-годишния шампион от Евро 2024, евентуален трансфер по посока „Сантяго Бернабеу“ ще е доста сложен. Първата голяма пречка за неговото осъществяване е нежеланието на Реал Мадрид да платят трансферна сума за испанеца.

Футболистът замина в посока Саудитска Арабия преди година за сумата от 27 млн. евро и е трудно да си представим как от Ал Насър ще се съгласят да го пуснат за без пари. Надеждата на испанския гранд е Лапорт да се разбере с настоящия си клуб за разтрогване на договора и така той да излезе безплатно.

Намаляване на заплатата

Друг голям проблем за осъществяването на тази сделка може да се окаже голямата заплата, която Лапорт получава в момента – 24 млн. евро на година.

Реал Мадрид не е съгласен да отдели и близка до споменатата цифра, което означава, че бранителят ще трябва многократно да занижи личните си условия при евентуален трансфер.

Още: Има дата: Килиан Мбапе ОФИЦИАЛНО дебютира за Реал Мадрид - по-скоро от очакваното

Трудно за вярване: Реал Мадрид, Барселона, ПСЖ и съперниците, срещу които никога не са играли

Саудитска Арабия с нова голяма цел - опитват се да изкушат Винисиус да си тръгне от Реал Мадрид

Реал Мадрид със специален план по "опазване" на Джуд Белингам - следва го стриктно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички