Решено е! Детето чудо на Барселона ще наследи легендарния №10


Решено е! Детето чудо на Барселона ще наследи легендарния №10
Снимка: Getty Images/Guliver

3045 0

Отборът на Барселона е готов да даде фланелката с №10 на клубната икона и рекордьор Лионел Меси на новото попълнение Витор Роке, който ще се присъедини към "блаугранас" през януари.

Новият наследник на легендарния номер

Десетката вече е определена да бъде носена от Роке, според "El Nacional". 18-годишният нападател впечатли в бразилския клуб Атлетико Паранаенсе, отбелязваайки 27 гола и 11 асистенции в 78 мача във всички състезания. В момента Роке се възстановява от контузия на връзките на глезена и се очаква следващият му мач да бъде за каталунците, когато се присъедини към тях в началото на 2024-а.

Очаква се спортният директор на Барса - Деко, да се срещне с Роке в Бразилия и да му предаде намерението на клуба, че иска да го регистрира през януари. Тийнейджърът може да се превърне в достоен наследник на емблематичната фланелка с номер 10, която няма притежател от лятото.

Емблематични за клуба имена са носили десетката на гърба си. Футболисти като Ривалдо (2000-2002), Рикелме (2002/03), Роналдиньо (2003-2008) и Лионел Меси (2008-2021) са само някои от футболистите. За последно пък десетката бе притежание на Ансу Фати, който обаче бе пратен под наем в Брайтън през летния трансферен прозорец и тя бе овакантена.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Звезда на Барселона се оплака и пожела да заиграе на нова позиция.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички