С абсолютен гол-шедьовър: Атлетико Мадрид все по-близо до голямата цел в Ла Лига (ВИДЕО)


С абсолютен гол-шедьовър: Атлетико Мадрид все по-близо до голямата цел в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

677 0

Атлетико Мадрид успя да се наложи с минималното 1:0 над Селта Виго в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. Успехът на "Метрополитано" донесе Родриго Де Пол с наистина фантастичен гол, който доближи "дюшекчиите" до участие в Шампионска лига догодина.

Развой на Атлетико Мадрид - Селта Виго

Още в 14-ата минута се откри шанс пред Родриго Рикелме от Атлетико Мадрид, който стреля от наказателното поле, но право в ръцете на Висенте Гуаита. До края на първата част домакините доминираха, но така и не стигнаха до сериозен шанс.

Второто полувреме бе далеч по-интересно. В 59-ата минута се откри шанс за гол за Яго Аспас, но той пропусна срещу Ян Облак. Атлетико отговори с положение в 76', Мемфис Депай стреля много умело, но отново Гуаита се намеси отлично и го разочарова.

В 85-ата минута "дюшекчиите" счупиха каръка. Родриго Де Пол бе намерен на границата на наказателното поле и с много мощен удар от воле разпечата Гуаита за 1:0 на "Метрополитано".

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

С победата Атлетико продължава да е на четвъртата позиция със 70 точки - 8 повече от Атлетик Билбао, който е пети. Селта пък продължава да се бори за спасяването си на 16-ата позиция с 34 пункта на сметката си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички