Шави и Лапорта имали големи разминавания - най-вече за 4 звезди в Барселона


Шави и Лапорта имали големи разминавания - най-вече за 4 звезди в Барселона
Снимка: Getty Images

4721 0

Наставникът на Барселона Шави Ернандес приключи престоя си от две години и половина, но изрази мнение след последния си мач начело, че според него проектът му не е завършен. Промяната на мнението на президента Джоан Лапорта по отношение на Шави се приписва на някои негови изказвания, но е имало и много разногласия относно планирането на отбора.

Сериозни разминавания, които са довели до раздялата с Шави

Това е според ESPN, който твърди, че дадените под наем Жоао Феликс и Жоао Кансело не са били желани от Шави, както и че Роберт Левандовски или Витор Роке не са били в плановете на треньора за следващия сезон. Той ги е смятал за "екстравагантност" на Лапорта.

Още: Шави след последния си мач начело на Барселона: Исках да остана, всяка моя дума предизвикваше земетресение

Шави и Лапорта не са били на едно мнение за почти нищо

А от "RadioMarca" обявиха дори още повече подробности за разлъката.  Оказва се, че Шави променя решението си след "суши вечеря" и започва да вижда, че промените, които иска да направи в отбора, не се приемат добре и че Лапорта ги хвърля по него различни стрелички. На тази вечеря те постигат споразумение, че той ще представи силен фронт преди следващия сезон, но Шави нюансира позицията си и казва, че са необходими корекции.

Тези корекции са, че той не иска Левандовски и Жоао Феликс, но скоро разбира, че исканията няма да бъдат удовлетворени. След това Шави добавя, че ако има шанс, Роналд Араухо и Рафиня ще трябва да бъдат продадени. Тогава той отново се натъква на невъзможността, наложена от Лапорта. Шави иска Нико Уилямс, а Деко предпочита Дани Олмо или Луис Диас. Шави иска Зубименди или Кимих, а Лапорта мисли за Гуидо. Сериозни разминавания, заради които е станало ясно и на Шави, че трудно ще остане на "Камп Ноу". А Серхио Рамос не успя да вгорчи последния мач на Шави за Барселона! (ВИДЕО)

Още: Любопитно: Появи се първи кандидат за доскорошния мениджър на Барселона

Още един жест към клуба: Шави потвърди, че отказва компенсация от Барса

Шави говори за уволнението и неустойката от Барселона: Имам чиста съвест

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички