Шави искал да продаде Роберт Левандовски - имал 3 причини за това


Шави искал да продаде Роберт Левандовски - имал 3 причини за това
Снимка: Getty Images

5651 0

Бившият вече треньор на Барселона - Шави Ернандес, е имал намерение да се раздели с нападателя на тима Роберт Левандовски през лятото. Той е имал три причини да иска това.

Първите 2 проблема на Шави с Левандовски

Шави и неговият щаб са смятали, че полякът, който е от 2 сезона в Каталуня, вече е преминал своя пик. Те били на мнение, че им трябва нападател, който да определя темпото за изграждане на висока преса, което ще помогне на отбора да се защитава по-интензивно и агресивно.

Една от причините е начинът, по който действа в атака

Освен това, Ернандес е искал клубът да подпише с различен тип деветка - играч, който не само да завършва атаките, но и активно да участва в създаването на моментите, пише каталунският "Спорт".

Най-важният проблем на треньора с поляка

Според "Catalunya Radio" на щаба на Шави не му е харесвало отношението на Левандовски към младите играчи в първия тим. Според тях 35-годишната звезда не е показвал достатъчно снизходителност към неопитните играчи.

Треньорът и неговият екип са разбирали, че полякът е взискателен, но са смятали, че младите играчи се нуждаят от разбиране и съпричастност, за да продължат да растат. Полякът не е постъпвал грубо с юношите, но е бил резервиран и строг спрямо тях. А ето кой играч се чувствал ощетен от Шави. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички