Шави за развитието на Ламин Ямал: Има само едно нещо, което ме притеснява


Шави за развитието на Ламин Ямал: Има само едно нещо, което ме притеснява
Снимка: GettyImages

2642 0

Ламин Ямал продължава да бъде един от най-интересните играчи на Барселона. Нападателят беше резерва в последните мачове, но направи голямо влияние в минутите, които игра при гостуването на Майорка, завършило 2:2.

Шави също коментира представянето му, като треньорът е по-загрижен за физическата адаптация към най-високото ниво, отколкото за напрежението или медийното внимание. В петък вечер каталунците приемат Севиля в двубой от осмия кръг на Ла Лига.

От какво се страхува Шави относно Ямал?

"Тактически и емоционално това не променя нищо. Той е просто още един играч на първия отбор, когато имаме индивидуални срещи, го третираме с възрастта, на която е. Той е на 16 години и в някои части от играта, това се вижда в усилията, поради физически проблем. Футболът не е само това, което правиш с топката", започна той.

"Трябва да го защитим в определени минути, в зависимост от съперника... Той е щастливо момче, харесва футбола, виждам го много добре, той се наслаждава. Защитаваме го повече заради физическия аспект", настоя той.

С Ламин трябва да бъдете внимателни и той е добър пример. Той имаше контузии през първите си няколко сезона. Трябва да бъдем внимателни и предпазливи, но знаейки, че той може да ни помогне в много ситуации и мачове през сезона". Барселона в момента има големи неприятности, след като стана ясно, че на клуба са повдигнати обвинения в подкуп по случая "Негрейра".

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички