ВИДЕО: Атлетико (Мадрид) се върна в битката за титлата в Примера


ВИДЕО: Атлетико (Мадрид) се върна в битката за титлата в Примера

1911 0

Атлетико (Мадрид) се възползва от изненадващата загуба на Барселона от Малага и скъси разликата с лидерите, след като надигра лесно с 3:0 Алмерия в мач от 24-ия кръг на Примера дивисион.

Резултатът беше открит от Марио Манджукич още в 13’. Съдията отсъди странна дузпа за нарушение срещу Диего Годин, коеото доведе до множество протести. Те не дадоха ефект, а Манджукич реализира безпроблемно.

Само 8 минути по-късно резултатът на „Висенте Калдерон” беше удвоен след страховита акция на „дюшекчиите”. Топката беше отнета от Манджукич в центъра на терена, като той с едно докосване изведе Гризман. Френският ас напредна и с диагонален удар в долния десен ъгъл направи 2:0.

Комбинацията между двамата се повтори в 29’, когато двубоят беше окончателно решен. След избита топка при корнер Малага не успя да организира контраатака, а Туран върна коженото кълбо  в наказателното поле с центриране. Там Манджукич с глава свали за Гризман, който запази баланс и успя да преодолее Жулиан за втори път – 3:0 за шампионите.

Столичани свалиха темпото значително след комфортния аванс с оглед на предстоящия двубой в Шампионска лига, но Корона на три пъти пропусна да върне поне едно попадение за Алмерия.

10 минути преди края на двубоя пък Раул Гарсия пропусна 100-процентова възможност за своите, пропускайки от 3 метра. С подобен пропуск се отчете и Саул, а в добавеното продължение Сикейра си изкара налеп втори жълт картон, с което ще пропусне следващия двубой на своите.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

"Дюшекчиите" за пръв път през сезона отбелязаха 3 гола през първото полувреме, като Манджукич и Гризман започват да комбинират все по-добре. Френският стрелец вече има 14 гола на своята сметка, докато бившият ас на Байерн - 12.

Благодарение на 3-те си точки Атлетико събра 53 точки, срещу 56 за Барселона и 57 за Реал Мадрид. През следващата седмица столичани играят първия си осминафинал в Шампионска лига, като се изправят срещу Байер Леверкузен.

 


Atletico Madrid 3-0 Almeria (21.02... by 109253pr

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички