3 гола, червен картон и спасена дузпа - Селтик победи Глазгоу Рейнджърс и на 99.9% е шампион на Шотландия


3 гола, червен картон и спасена дузпа - Селтик победи Глазгоу Рейнджърс и на 99.9% е шампион на Шотландия
Снимка: Getty Images

788 0

Селтик победи Глазгоу Рейнджърс с 2:1 в голямото дерби на Шотландия и по този начин на 99.9% си гарантира титла №54!

3 гола, червен картон и спасена дузпа

"Зелено-белите" откриха резултата в 35-ата минута, когато Мат О'Райли стреля ниско по земя в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

180 секунди по-късно авансът им бе удвоен, след като Джон Лундстрьом не бе много внимателен и засече центриране в собствената си врата (автогол).

фенове и играчи на Селтик

В 40-ата минута "сините" върнаха едно попадение, благодарение на Сириел Десерс, който се разписа с глава от близко разстояние за 1:2.

Малко преди края на първото полувреме Лундстрьом окончателно се превърна в грешник, получавайки директен червен картон за безумно влизане с бутоните в опорния крак на противник.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Десет минути след началото на втората част Селтик получи право да изпълни дузпа, но Джак Бътланд отрази удара на О'Райли от бялата точка.

Така, два кръга преди края на сезона, Селтик има аванс от 6 точки пред Рейнджърс, а при крайното класиране се взима под внимание головата разлика (тя е +59 за Селтик и +52 за Рейнджърс).

Все пак, скоро "сините" ще имат възможността да си отмъстят поне частично - на 25-и май предстои още едно дерби на Шотландия, само че на финала за Купата на страната!

*По-рано днес, 11-и май, пък се появиха информации, че Хосе Кордоба от Левски е бил на "Айброкс" в началото на месеца, за да гледа на живо мач на Глазгоу Рейнджърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички