6 шокиращи трансфери, които (със сигурност) сте пропуснали заради Европейското по футбол


6 шокиращи трансфери, които (със сигурност) сте пропуснали заради Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

1843 0

Това лято определено не ни оставя да скучаем. Европейско първенство по футбол, Копа Америка, а и Олимпийски игри точно след седмица. Всичко това се случва и е много лесно да се пропусне някой трансфер. Без големи първенства именно летните трансфери са тези, които приковават най-голямото внимание.

Подбрахме шест европейски трансфера, които може да са се изплъзнали от радара ви това лято. Започваме с една от пробивните звезди на Евро 2024.

Жорж Микаутадзе: Аякс - Метц - Лион

Още: Любопитно: Реал Мадрид обмислял да вземе съотборник на Кристиано Роналдо - ще рискува със стратегия

Микаутадзе прекара сезон 2023-24 под наем в Метц от своя отбор Аякс. На 1 юли, по средата на Евро 2024, френският клуб, който беше изпаднал в Лига 2, направи този трансфер постоянен за сумата от 13 милиона евро.

Грузия обаче впечатли на Евро 2024, а Микаутадзе беше жизнено важен за това усилие, водейки отбора и завършвайки заедно като най-добър голмайстор в цялото състезание.

Това накара Лион да плати 18,5 милиона евро за нападателя, което означава, че той ще играе футбол в Лига на конференциите вместо в Лига 2. Микаутадзе не изигра нито един мач за Метц, след като подписа за постоянно.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Серхио Гомес: Манчестър Сити в Реал Сосиедад

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига: Сделка по линията ЦСКА - Черно море (ОБНОВЯВА СЕ)


Гомес е на 23 години, много талантлив и с малко игрово време, след като има 38 изяви във всички състезания, откакто се присъедини към Ман Сити през 2022 годна. Тойне успя да пробие в първите XI пред Йоско Гвардиол и Нейтън Аке.

Той също така се сблъска с потенциалното завръщане на Жоао Кансело, макар и малко вероятен.  Реал Сосиедад видя възможност и взе универсалното испански крило/полузащитник за много скромните 9 милиона евро. Добър бизнес направи баският клуб.

Уго Екитике: ПСЖ към Айнтрахт Франкфурт

Още: Манчестър Юнайтед надделя над Реал за млад талант - играчът обясни защо е избрал Манчестър (СНИМКА)

Преди Нюкасъл да подпише с Александър Исак, Уго Екитике беше името, рекламирано да влезе в ролята на нападател/ляво крило в новата ера в клуба.  Вместо това младият френски нападател избра Пари Сен Жермен, където вкара общо четири гола, беше даден под наем на Айнтрахт Франкфурт и сега е продаден на германците за 16,5 милиона евро. Междувременно Исак се доказа като един от най-добрите нападатели във Висшата лига.

Бен Годфри: Евертън в Аталанта


Спомняте ли си, когато Кристиано Роналдо видя как Ян Облак спясява дузпата му на Евро 2024  и португалецът започна да плаче? Е, докато това се случваше, на 1 юли 2024 г. Бен Годфри се измъкна в Бергамо и подписа с Аталанта. Италианците дадоха около 12 милиона евро на Евертън, а още един британец ще играе футбол в Серия А този сезон. Това прави поне осем в италианския шампионат.

Още: В критична зона: Левски взе важно решение за трима свои играчи

Хироки Ито: Щутгарт към Байерн Мюнхен

Акциите на японския централен защитник се повишиха астрономически, откакто се присъедини към Щутгарт през 2021 г., първо под наем, а след това за постоянно Щутгарт завърши на второ място в Бундеслигата през 2023-24 г., пред Байерн Мюнхен и така Байерн направи това, което Байерн прави най-добре, и подписа с най-добрия централен халф.

Има известен дебат за това колко Ито е струвал на баварците, но разбираме, че неговата клауза за освобождаване е била задействана, която е била някъде между 23 и 30 млн. евро.

Асан Уедраого: Шалке в РБ Лайпциг

Още: Манчестър Юнайтед е харчил най-много за последното десетилетие - изненадващ клуб + Реал Мадрид сред най-доволните

18-годишният полузащитник дебютира при професионалистите едва през миналия сезон, но потенциалът му е невероятно висок. Една от малкото ярки искри в мрачната скорошна история на Шалке– те почти успяха да завършат в средата на таблицата във Втора Бундеслига. РБ Лайпциг също е наясно с таланта на Уедраого, както се оказва, и даде 10 милиона евро, за да осигури подписа на тийнейджъра.

Един от испанските герои продаден на безценица - новият му клуб ликува!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички