Англия изми срама срещу Гърция с уверена победа над Финландия


Англия изми срама срещу Гърция с уверена победа над Финландия
Снимка: Getty Images

417 0

Английският национален отбор победи Финландия с 3:1 в мач от груповата фаза в Лига на нациите. Попаденията за "трите лъва" реализираха Джак Грийлиш, Трент Александър-Арнолд и Деклан Райс.

Това бе реванш за феновете на гостите след изненадващата загуба в предишния кръг от Гърция с 1:2.

Грийлиш даде тон за успеха

Още: Преговорите са започнали: Томас Тухел поема националния отбор на Англия?

В стартовия състав на Лий Карсли се завърна нападателят Хари Кейн, който лекуваше травма. Първата опасност пред една от двете врати обаче бе пред тази на Дийн Хендерсън, който замени под рамката титулярния страж Джордан Пикфорд. Все пак, всичко се размина благополучно за гостите.

Последва опит за изстрел на Джуд Белингам, но топката рикошира от крак на противник и излезе в ъглов удар. Англия поведе в резултата след 18 минути игра. Ейнджъл Гомес намери по фантастичен начин в коридор Джак Грийлиш, който с прецизен шут не остави шансове на Лукаш Храдецки.

Резултатът на почивката остана непроменен, а след паузата домакините имаха отлична възможност да изравнят, но Фредрик Йенсен, който и през първата част имаше шанс, стреля над вратата.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Скандинавците бяха наказани в 74-та минута, когато Трент Алекзандър-Арнолд с фирмено изпълнение от пряк свободен удар матира Храдецки за 2:0. Десет по-късно финландците инкасираха и трети гол, отбелязан от Деклан Райс, който засече от близка дистанция подаване на резервата Оли Уоткинс.

Сухата мрежа за "Трите лъва" в крайна сметка не стана факт след грешка в отбраната, позволила на Арту Хосконен да се извиси във въздуха и да вкара с глава след корнер малко преди изтичането на редовното време.

Англия се намира на втора поиция в група 2 с 9 точки, колкото има и лидерът Гърция. Финландия е на последното място без спечелена точка.

Звезда на Арсенал се контузи при загубата на Англия от Гърция

Англия се върна към ерата "Саутгейт", а Франция разби слабак в Лига на нациите (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички