Дания надви Швеция, Белгия срази Черна гора, а Франция разби тима на играч на ЦСКА


Дания надви Швеция, Белгия срази Черна гора, а Франция разби тима на играч на ЦСКА
Снимка: Getty Images

3177 0

Тази вечер част от грандовете на европейския международен футбол проведоха едни от последните си проверки преди Евро 2024 в Германия. 

Белгия се изправя срещу местен съперник

Европейското започва на 14-и юни и ще продължи точно един месец. По същото време ще се играе и Копа Америка отвъд Океана, подобно на ситуацията от 2021 г. 

В сряда помежду си играят Дания и Швеция, Белгия - Черна Гора и Франция срещу Люксембург. Титуляр за съперника на "петлите" беше бранителят на ЦСКА Енес Махмутович.

Резултатите

20 00 Дания - Швеция 2:1 (1:0 Хойберг 2', 1:1 Исаак 9', 2:1 Ериксен 86')

Резултатът в скандинавската контрола беше открит много рано - още във втората минута Кристиан Ериксен изпълни корнер и качи топката на крака на Пиер-Емил Хойберг, който отблизо се разписа. 
Швеция се върна бързо в мача - в 9-ата минута след грешка в датската отбрана и рикошет ударът с ляв крак на Александър Исаак премина покрай излезлия да го пресрещне 
Роноу, за да изравни. 

Резултатът в скандинавската контрола беше открит много рано - още във втората минута Кристиан Ериксен изпълни корнер и качи топката на крака на Пиер-Емил Хойберг, който отблизо се разписа. 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Швеция се върна бързо в мача - в 9-ата минута след грешка в датската отбрана и рикошет ударът с ляв крак на Александър Исаак премина покрай излезлия да го пресрещне Роноу, за да изравни - 1:1. 

В 54' се случи неприятен момент - Албин Екдал се контузи и напусна терена на носилка. 

Четири минути преди края на редовното време Дания отново взе аванс в мача. В ситуацията Кристиан Ериксен стигна до топката след статично положение и малко зад дъгата на наказателното поле отправи майсторски изстрел, който премина покрай Олсен и спря в мрежата му - 2:1 на "Паркен".

21 30 Белгия - Черна Гора 2:0 (1:0 Ериксен 44', 2:0 Тросар 90+3')

Същата вечер Белгия победи Черна гора с 2:0 с попадения на Кевин Де Бройне в 44' и на Леандро Тросар в 90+3. Второто попадение дойде от дузпа, а пет минути преди това черногорците останаха с човек по-малко, след като Милош Бърнович получи втори жълт картон в мача.

22 00 Франция - Люксембург 3:0 (1:0 Коло Муани 43', 2:0 Клос 70', 3:0 Мбапе 85')

Люксембург се бранеше добре, но се пропука в 43-ата минута на проверката. Рандал Коло Муани засече с глава центриране на Килиан Мбапе и от близко насочи топката в средата на вратата, пазена от Антони Морис. 

Франция нанесе втория си удар срещу футболното "джудже" в 70-ата минута, когато с изстрел извън наказателното поле Жонатан Клос красиво прати топката в мрежата на Люксембург - 2:0. Асистенцията и този път бе на новия играч на Реал Мадрид - Килиан Мбапе. 

В 82' Люксембург нацели гредата след изстрел на Максим Шано след изпълнение на корнер. В 85' асистиралият и за двата гола дотук - Мбапе, се разписа лично за 3:0. Той бе изведен между двама футболисти на съперника в наказателното поле от резервата Баркола и умело прати по земя топката в мрежата на съперника. 

Още: Стамен Белчев поведе ЦСКА, Каранга и Десподов към 8:0 над Фабио Капело (ВИДЕО)

Скандални дузпи и 6 гола на Испания - Бразилия сложиха край на паузата (ВИДЕО)

13 години стигат: Германия най-накрая победи Нидерландия у дома (ВИДЕО)

Тони Кроос се завърна след почти 1000 дни пауза и Германия не остави шансове на Франция! (ВИДЕО)

Реал Мадрид го капарира, днес се доказа: Ендрик смълча Англия насред “Уембли” (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички