Докато изясни бъдещето си в Барселона, Илкай Гюндоган обяви, че се оттегля от националния отбор на Германия


Докато изясни бъдещето си в Барселона, Илкай Гюндоган обяви, че се оттегля от националния отбор на Германия
Снимка: Getty Images

1512 0

Илкай Гюндоган обяви, че се оттегля от националния отбор на Германия, докато бъдещето му в Барселона остава под въпрос. Гюндоган има 82 мача за Германия и е отбелязал 19 гола. Сега, на 33-годишна възраст, той взе решение да се оттегли от игра за страната си в опит да се съсредоточи върху клубната си кариера.

Ето какво написа Гюндоган:

"Скъпа футболна Германия, след няколко седмици размисъл стигнах до заключението, че е време да прекратя кариерата си в националния отбор. Поглеждам назад с голяма гордост към 82 международни мача за моята родина – номер, за който не можех да мечтая, когато дебютирах за старшия национален отбор през 2011 година.

Върхът ми определено беше огромната чест да мога да ръководя отбора като капитан на домашното ни Европейско първенство това лято. След всички тези години най-накрая успяхме да накараме нацията отново да се гордее – много съм щастлив, че успях, но дори преди турнира усетих известна умора в тялото си, а също и в главата си, което ме накара да се замисля. А мачовете на клубно и национално ниво не намаляват.

Определено ще продължа да съм фен на този национален отбор и наистина се надявам, че можем да продължим възходящата тенденция заедно – и тогава нищо не ни пречи да бъдем един от най-близките претенденти за титлата на Световното първенство през 2026 г.

Имаме фантастичен треньор, наистина силен отбор и страхотен отборен дух. Благодаря на всички фенове, служители, треньори и съотборници, които ме придружаваха в това пътуване. Беше чест! Благодаря ти, Германия! Вашият Илкай".

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички