Ерата "Карсли" започна с успех: Ирландци донесоха победата на Англия срещу Ейре (ВИДЕО)


Ерата "Карсли" започна с успех: Ирландци донесоха победата на Англия срещу Ейре (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

424 0

Англия успя да победи с 2:0 отбора на Ейре като гост в Дъблин на "Авива" в мач от Лига на нациите - Лига "B", група 2. Интересното е, че двете попадения бяха отбелязани от Деклан Райс и Джак Грийлиш, които в миналото са играли с екипа на Северна Ирландия.

Развой на срещата

Англия доминираше и поведе още в 11-ата минута след отлична бърза атака. Александър-Арнолд изведе Гордън, който не успя да реализира. Келъхър отрази удара, но топката отиде в Райс и той откри резултата. Халфът на Арсенал показа уважение към публиката и вдигна ръце в знак, че няма да отпразнува гола. Райс има няколко мача за представителния отбор на Ейре преди да заиграе за Англия.

Попадението прекърши ентусиазма на домакините и последваха нови английски атаки. В 15-ата минута тимът на Карсли бе много близо до втори гол. Нова контраатака изведе Кейн на отлична позиция, но Келъхър успя да го спре. Вратарят обаче нямаше шанс в 26-ата минута. Великолепна комбинация минала през Райс, Мейну и Сака, завърши с гол на Джак Грийлиш, който също е играл с националната фланелка на Ейре.

След почивката домакините заиграха по-добре, въпреки че Англия продължи да има предимство. "Трите лъва" не допуснаха пропуски и ерата на националния селекционер Лий Карсли стартира с успех в първия му официален мач начело.

Англия е първа в своята група с 3 точки, а Ейре последен. Предстои да се изиграе срещата между Гърция и Финландия, която ще определи подреждането след първите мачове.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички