Играл с Меси, но Роналдо му е идол от дете: Мбапе посочи "перфектния футболист за него"


Играл с Меси, но Роналдо му е идол от дете: Мбапе посочи "перфектния футболист за него"
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

5426 0

Сякаш бе вчера, когато Килиан Мбапе изгря на голямата сцена още като тийнейджър и няколко клуба бяха готови да извадят десетки, дори повече, милиони, за да го имат. Според мнозина той се задържа твърде дълго във Франция, но след 60 мача за Монако и 308 за ПСЖ дойде времето да излезе в друга страна.

Пределно ясно е, че световният шампион с "петлите" от 2018 година ще облече екипа на Реал Мадрид. Вече 25-годишен той ще има прекрасен шанс да докаже, че е най-добрият футболист в света след залеза на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

И все пак, ако не бе останал толкова дълго при парижани, нямаше да има възможността да играе с Лионел Меси. Мбапе неведнъж се е изказвал ласкаво за аржентинеца, но още от дете не крие, че големият му идол във футбола е и големият съперник на Лео в индивидуален план - Кристиано Роналдо.

Килиан Мбапе описа "перфектния футболист"

Килиан Мбапе за перфектния футболист

Не е изненада, че когато бе запитан да посочи "перфектния футболист", той използва силни характеристики и на двамата. "Перфектният футболист е с ляв крак на Меси, с десен крак на Неймар, с психиката и нагласата на Кристиано (бел. ред. Роналдо) и с класата на Буфон" - отговаря преди време той.

Ако сега бъде попитан, вероятно не би вкарал Неймар в отговора си. Както е отлично известно, отношенията между бразилеца и французина претърпяха сериозен крах, особено в последните седмици на съвместния им престой. Това е и една от големите причини Неймар да бъде продаден на Ал Хилал.

В онова интервю за ESPN Мбапе дори скромно пренебрегва себе си, тъй като следва въпрос коя негова характеристика би вкарал в този "перфектен футболист". Отговорът обаче е:" Няма нужда, никоя, добре си е точно така". А самият Килиан Мбапе вече подписа договора си с Реал Мадрид (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички