Касапницата в Айндховен завърши с обрат на ПСВ


Касапницата в Айндховен завърши с обрат на ПСВ

1172 0

Холандският ПСВ Айндховен обърна Манчестър Юнайтед от 0:1 до 2:1 на своя "Филипс Стейдиъм" при завръщането на двата отбора в групите на Шампионска лига.

"Червените дяволи" които първи стигнаха до гол чрез Мемфис Депай. Ектор Морено и Нарзинг обаче донесоха трите точки на "филипсите". Срещата бе помрачена от много тежка контузия, получена от бранителя на Манчестър Юнайтед Люк Шоу в средата на първата част. Ектор Морено счупи подбедрицата на бранителя.

Гостите откриха резултата с изключително попадение на бившия футболист на ПСВ Мемфис Депай, който през това лято напусна "Филипс Стейдиъм", за да подсили Юнайтед. Холандският национал преодоля на скорост двама футболисти на домакините и с диагонален удар покрай Зут даде аванс на своя тим.

В продължението на първата част, което бе цели осем минути заради продължителното оказване на медицинска помощ на счупилия крака си Люк Шоу, ПСВ стигна до изравняване. Виновникът за счупването на крака на Шоу Ектор Морено бе точен за 1:1, след като надскочи защитата на гостите при изпълнение на корнер и след рикошет в главата на Дейли Блинд топката влетя в мрежата на Давид де Хеа.

След почивката ПСВ успя да стигне до пълен обрат в резултата само 12 минути след подновяването на играта. Тимът на Филип Коку осъществиха перфекта комбинация, извела Лестиен на лявото крило. Нападателят центрира перфектно към Нарзинг, който с глава простреля Де Хеа за 2:1.

Това попадение отвори още повече мача, като и пред двете врати се стигна до много интересни положения. Хуан Мата пропиля най-доброто за гостите, след като не успя да овладее перфектен пас на Бастиан Швайнщайгер, извел го сам срещу вратаря. Давид де Хеа пък на няколко пъти трябваше да се намесва, за да предотврати трети гол в своята врата, който щеше да реши мача в полза на домакините.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички