Кристиано Роналдо остава без трофей с Ал Насър! Ал Хилал съкруши мечтите му и триумфира с Купата на Саудитска Арабия (ВИДЕО)


Кристиано Роналдо остава без трофей с Ал Насър! Ал Хилал съкруши мечтите му и триумфира с Купата на Саудитска Арабия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2787 0

Кристиано Роналдо остана за пореден път без трофей с Ал Насър! Това се случи, след като португалецът и тимът му отстъпиха на шампионите от Ал Хилал за Купата на Саудитска Арабия след 1:1 в редовното време и 4:5 при последвалите дузпи.

Какво се случи в мача?

Двубоят започна по възможно най-добрият начин за шампионите. Те поведоха още в 7-ата минута чрез Александър Митрович, който получи подаване от Малколм.

180 секунди по-късно Ал Насър беше близо до изравняване, след като Отавио получи страхотна възможност, но ударът му беше изключително неточен.

В 35-ата минута Роналдо също имаше своя шанс, но стреля в ръцете на вратаря на Ал Хилал.

До края на полувремето Ал Насър всячески търсеше изравнителното попадение, но това така и не се случи, а Митрович можеше да удвои преднината на своя тим, ала добра намеса на защитник не позволи това да се случи.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

След почивката Ал Насър започна по-активно и започна да гледа към противниковата врата по-често и по-настъпателно.

В първата по-сериозна опасност Роналдо можеше да се разпише, но за пореден път опитът му беше неуспешен.

В 56-ата минута положението за португалецът и неговите съотборници се влоши. Тогава главния съдия не се поклеба дори за миг и вдигна директен червен картон на вратаря на Ал Насър Давид Остина.

След това двата тима повече се надлъгваха тактически и липсваха чисти положения пред двете врати.

В 76-ата минута Роналдо пропиля страхотна възможност да отбележи. Португалецът получи прецизно центриране в наказателното поле и отправи бърз удар към долния десен ъгъл, но не достатъчно силен, за да мине зад Боно, който се хвърли и спаси.

В последните десетина минути от редовното време играчите на Ал Насър започна да налага сериозен натиск на своя съперник и неведнъж бяха близо до изравнителното попадение.

Едно от тях дойде от Айман Яхия, който намери центрираната топка в наказателното поле и шутира по трева към долния ляв ъгъл, но вратаря на Ал Хилал отново показа класата си и изби в корнер.

Така се стигна до драматичните заключителни моменти. Първо в 88-ата минута съдията изгони Дарио Ерера от Ал Хилал, с което двата отбора отново бяха в числено равенство на терена. Веднага след това Ал Насър изпълняваше ъглов удар и Айман Яхия беше на правилното място в правилното време. Той нананесе удар с глава право в дясната страна на вратата, правейки резултата 1:1.

В добавеното 7-минутно продължение Ал Хилал остана и с девет човека на терена, след като Калиду Кулибали получи втори жълт и съответно червен картон.

До края нови голове не паднаха и нещата трябваше да се решат след  допълнително време.

В първото продължение Ал Насър демонстрираха повече самочувствие след изравнителния гол, а и численото превъзходство също оказа влияние.

Роналдо и компания бяха по-настойчивите пред гола, но опитите им бяха неуспешни.

През последните 15 минути умората си каза думата и темпото спадна.

Въпреки това в една от редките възможности шампионите от Ал Хилал можеха да не дочакат предстоящите дузпи, но опитът на Мохамед Ал Тамбакти, който остана очи в очи с противниковия старж, беше неуспешен.

Така се стигна до изпълнението на единайсетметровите наказателни удари.

Там футболистите на Ал Хилал се оказаха с по-здрава психика, като вкараха пет от седемте си опита, докато Роналдо и компания пропуснаха три от осем възможности. 

По този начин Ал Хилал постигна дубъл през този сезон след триумфа си и в първенството на Саудитска Арабия.

За Кристиано Роналдо остава поредното разочарование, като за пореден път се разминава с трофей с Ал Насър и той все още няма спечелено отличие с този клуб, откакто се присъедини през 2022 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички