Лицемерие! Преди 5 г. Тевес за златотърсачите: Ужасни са, дразнят ме


Лицемерие! Преди 5 г. Тевес за златотърсачите: Ужасни са, дразнят ме
Снимка: Getty Images/Guliver

3596 0

Карлос Тевес официално стана най-високоплатеният футболист в света. Аржентинецът ще получава 753 000 долара седмично. Това са 39 милиона годишно и е с 240 000 долара повече от БВП на Тувалу - полинезийска държава в Тихия окена.

Мнозина обвиняват нападателя, че е поставил парите на първо място, но невинаги Карлито е бил такъв. Да, Тевес е изкарвал добри пари през цялата си кариера, но според думите му той винаги е считал парите за само "бонус" към удоволствието, което получава от играта.

"Аз не искам да играя повече футбол. Омръзна ми не само от самия спорт, но и от хората, които го практикуват. Всички те са обсебени от парите и това не ми харесва никак. Ужасно е когато младите футболисти не са интересуват от спечелването на трофеи, а просто преследват финансовата изгода", казва арженринецът докато е играч на Манчестър Сити.

След това Карлос още няколко пъти е правил подобни извления, припомня "The Sun". Но след това подписа с Ювентус, и то един от най-големите договори в историята на италианския клуб.

След като записа няколко чудесни сезона в Италия, Тевес спази обещанието си и отиде да харчи спечеленото в родния Буенос Айрес, като в същото време игра в Бока Хуниорс, клубът, който му даде път във футбола.

Въпреки това, смешните 2 милиона годишно, които Бока му плащаше не без проблем, не впечатлиха аржентинеца и само година по-късно той "клъвна" примамката на китайските финансови чудовища, като пренаписа историята на футбола откъм парите.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Първото си интервю за своя нов клуб Карлитос още не е дал, но едва ли той ще си спомни за думите, които е казал преди 5 години, след като в Китай му плащат 4,5 хиляди долара за всеки час.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички