Гол в 13-ата секунда не пречупи Италия срещу Франция, "Скуадрата" нанесе исторически срам в Париж (ВИДЕО)


Гол в 13-ата секунда не пречупи Италия срещу Франция, "Скуадрата" нанесе исторически срам в Париж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3715 0

Италия успя да победи Франция с 3:1 като гост на "Парк де Пренс" в Париж в мач от Лига на нациите - Лига А, група 2. Интересното е, че "Скуадрата" нанесе историческо поражение за момчетата на Дидие Дешан, които започват тазгодишното издание на турнира със загуба.

Резултатът бе открит още в 13-ата секунда, когато Брадли Баркола се разписа след грешка в италианската отбрана. Това бе най-бързото попадение в историята на националния отбор на Франция. Освен това, младият нападател на ПСЖ се превърна в 26-ия различен футболист на парижани, който вкарва с екипа на "петлите".

Ранният гол обаче не стресна Италия и европейският шампион от Евро 2020 вкара 3 безответни, които му спечелиха мача. С попадения се отчетоха Федерико Димарко (30' - 1:1), Давиде Фратези (51' - 1:2) и Джакомо Распадори (74 - 1:3).

Интерсното е, че поражението за Франция е историческо, тъй като у дома "петлите" не са допускали 3 гола от 1999 година насам. Тогава това го направи Русия на 5 юни през миналия век.

Италия е на първо място в своята група, като споделя върха с Белгия, който по-рано днес победи Израел също с 3:1. Франция и Израел съответно споделят последното място.

Развой на Франция - Италия

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна ударно, след като още в 13-ата секунда резултатът бе открит. Италия даде старт на двубоя, като топката бе върната назад. Там Камбиазо подаде на Ди Лоренцо, който бе пресиран от Брадли Баркола. Нападателят на ПСЖ отне и влезе в наказателното поле и матира Джиджи Донарума за 1:0.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В шестата минута Италия можеше да изравни, след като Давиде Фратези нацели напречната греда с глава, а при добавката Ретеги не успя да насочи топката в опразнената врата. В следващите минути италианците успяха да успокоят играта и да създадат няколко положения. В 27-ата минута Ретеги отправи точен удар, но Майк Менян спаси без никакъв проблем.

Логичното се случи и в 31' Федерико Димарко отбеляза за 1:1. Бранителят на Интер комбинира по отличен начин със Сандро Тонали и бе изведен на стрелкова позиция, като вкара изключителен гол с воле, за да възстанови паритета на "Парк де Пренс". В 40-ата минута Брадли Баркола нанесе много коварен удар по земя от дистанция, като Донарума само изгледа топката, която мина покрай неговия ляв стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част също започна ударно, но този път за "Скуадрата". Давиде Фратези отне топката на французите след грешка в разиграването им и комбинира с Ретеги, който му върна топката в наказателното поле и там полузащитникът бе безгрешен за пълния обрат - 1:2.

В 73-ата минута Италия вкара трети гол. Дестини Удоджи получи топката отляво от Камбиазо, след което навлезе навътре и опита подаване. Топката попадна в Джакомо Распадори, който овладя, освободи се и останал очи в очи с Донарума вкара за 1:3.

 

СЪСТАВИ

Франция: Менян, Клаус, Конате, Салиба, Т. Ернандес, Фофана, Канте, Гризман, Олисе, Баркола, Мбапе

Италия: Донарума, Калафиори, Бастони, Ди Лоренцо, Димарко, Тонали, Ричи, Фратези, Камбиазо, Пелегрини, Ретеги

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде първа официална среща между селекциите от 2008 г. насам. Тогава на Европейското Италия побеждава с 2:0. След това губи три поредни контроли с голова разлика 8:3.

Франция може да се похвали с трофея от турнира през 2021 г., когато Испания бе победена на финала с 2:1. Европейският шампион от 2021 г. пък има две трети места.

Всички погледи определено ще бъдат насочени към представянето на новото звездно попълнение на Реал Мадрид - Килиан Мбапе, който за първи път от Евро 2024 ще облече екипа на "петлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички