Лионел Меси с мисия на Копа Америка: Ще "заличава" редица легенди и "троши" рекорди


Лионел Меси с мисия на Копа Америка: Ще "заличава" редица легенди и "троши" рекорди
Снимка: GettyImages

3899 0

Копа Америка 2024 е на хоризонта, а актуалният шампион Аржентина и големият ѝ лидер - Лионел Меси, ще имат мисията да защитят трофея си от 2021 година. "Ла Пулга" пък ще има за цел да покоро 5 рекорда - държани от легенди на футбола в Южна Америка.

Пълна програма на Копа Америка 2024 - кога ще се проведат срещите?

Петте рекорда на Копа Америка, които Лионел Меси може да покори

Лионел Меси може да стане играчът с най-много голове в едно издание на Копа Америка, ако отбележи повече от 9. В момента този рекорд се държи от неговия сънародник - Умберто Машио, уругваецът Хавиер Амброис и бразилецът Жаир, които са вкарвали по 9 в една кампания.

Меси ще чупи рекорди на Копа Америка

Още: Лионел Меси обяви кой съперников играч го е ядосвал най-много по време на мачове

Освен това, "Ла Пулга" има шанса да се превърне във футболиста с най-много изяви на Копа Америка. Към днешна дата той е изравнен с чилийския вратар Серхио Ливингстоун, като и двамата имат по 34 мача. По-конкретно 8-кратният носител на "Златната топка" се нуждае от едно стъпване на тревата, за да стане едноличен лидер по този показател.

Лионел Меси има шанс да надмине рекорда на Кристиано Роналдо като играчът с най-много приноси за попадения (голове + асистенции). В момента разликата е три - 162 за Меси в 182 мача за "гаучосите" и 165 за Роналдо в 208 срещи за Португалия.

Също така, Лео Меси ще получи и шанса да защити наградата за "най-добър играч" на турнира. Когато Аржентина вдигна купата през 2021 година Меси бе над всички. Последно, но не и на последно място аржентинецът е напът да се превърне и в голмайстор №1 на Копа Америка. Той има 13 попадения и се нуждае от още пет, за да задмине сънародника си Норберто Мендес и Зизиньо (Бразилия), които имат 17.

Копа Америка 2024: Класиране | резултати | голмайстори | програма

Още: Скандална, странна и абсурдна причина: Лионел Меси разкри защо не говори английски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички