Меси избухна за Аржентина и осигури 5 гола: Подгони Роналдо и номер 900 (ВИДЕО)


Меси избухна за Аржентина и осигури 5 гола: Подгони Роналдо и номер 900 (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2907 0

Аржентина разби безпощадно с 6:0 Боливия в сблъсък от световните квалификации в зона Южна Америка. Голямата легенда на "гаучосите" Лионел Меси бе над всички, като избухна с три попадения и с две асистенции. Страната му остава убедителен лидер в групата с 22 точки от 10 мача, а Боливия е 7-а с 12 пункта.

Самият Меси пък вече има 846 гола в кариерата си. Над него остава Кристиано Роналдо с 905 гола.

Лионел Меси блестя ярко за Аржентина

Отборът на Лионел Скалони доминираше изцяло и откри резултата в 19-ата минута. Лаутаро Мартинес блокира опит за подаване на боливийски защитник и топката попадна на пътя на Меси, който с удар в близкия ъгъл не остави шансове на стража на гостите.

Две минути преди края на редовното време на първата част действащият световен шампион удвои аванса си. Меси беше изведен по прекрасен начин, не действа егоистично и намери Лаутаро, който нямаше как да пропусне на празна врата. В третата минута на продължението на първото полувреме резултатът вече бе класически. Хулиан Алварес пое по техничен начин извеждащ пас на Меси и преодоля Гийермо Вискара за трети път.

В 49-ата минута Николас Отаменди прати топката в мрежата за четвърти път, но попадението му бе отменено след намесата на ВАР заради засада. 20 минути след това домакините все пак вкараха четвърти гол. Науел Молина бе намерен на десния фланг и с хубаво центриране от въздуха подаде към Тиаго Алмада, който отбеляза с удар от движение.

В 84-ата минута Меси реализира второто си попадение в срещата. Той получи на около 30 метра от вратата на Боливия и тръгна към наказателното поле. Капитанът на Аржентина показа невероятната си техника, преодоля бранител и вкара с по-слабия си десен крак. Футболистът на Интер Маями оформи своя хеттрик две минути по-късно. Меси направи двойно подаване с Нико Пас, след което нагласи топката на левия си крак и не остави шансове на Вискара с изстрел по земя в десния ъгъл.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Бразилия пък надигна глава и разгроми с 4:0 Перу (вижте кадри от мача под видеото за Аржентина).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички