Нидерландската ФА обмисля дали да "отмени правилото за засада" при радикална промяна на правилото


Нидерландската ФА обмисля дали да "отмени правилото за засада" при радикална промяна на правилото
Снимка: Guliver/GettyImages

465 0

Холандската футболна асоциация (KNVB) обмисля дали да премахне правилото за засада за своите лиги, което би било една от най-големите промени във футболните правила. Според "Reuters" решението ще бъде взето, за да се опита да намали броя на incidentite, причинени от "оспорвани решения"".

Твърди се, че 1864 мача в холандския футбол са били спрени поради тези инциденти - 58% увеличение за период от пет години. Много от тези случаи включват злоупотреба с длъжностни лица и по-специално асистент-рефери. Ситуацията е толкова сериозна, че се съобщава, че KNVB са склонни да предприемат сериозни действия - и това в крайна сметка може да промени начина, по който се играе футбол в Нидерландия.

Директорът на федерацията Ян Дирк ван дер Зее заяви, че управителният орган отказва да изключи решение, което ще накара помощник-реферите да не се използват повече - на свой ред премахвайки правилото за засада.

Още: Роналд Куман зачеркна с дебелия флумастер една от звездите на Нидерландия от Евро 2024

"Имаме проблем и искаме да го изкореним. Не изключвам един ден да спрем да използваме асистент-рефери". Добавя се, че всички планове за премахване на правилото за засада ще се прилагат само за аматьорските игри в момента, а не за професионалните лиги в Холандия.

В системата на аматьорския футбол в страната не са предвидени помощник-съдии от КНВБ. Вместо това мачовете се ръководят от членове на клуба домакин, като управителният орган смята, че отстраняването им може да помогне да се спре големият брой прекъсвания на мачове.

Още: Великият гол, който промени историята на цяла Европа: Физиката няма обяснение (ВИДЕО)

Мачът за бронзовите медали на Европейското по футбол трябваше да е днес...

Върджил ван Дайк може да сложи край на кариерата си и в националния отбор, и в Ливърпул

"Куман няма никакво право да се оплаква за дузпата": Футболната карма, която застигна нидерландския наставник 31 години по-късно (ВИДЕО)

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички