Няма такова шоу: Шампионска лига пак влиза в домовете ни


Няма такова шоу: Шампионска лига пак влиза в домовете ни

997 0

Национални първенства, битки за влизане в евротурнирите и квалификации за Евро 2016. Футболният запалянко видя какво ли не във футбола от лятото насам, но най-голямото, най-атрактивното шоу, футболът от най-висока класа, остана за септември. И вече е на прага ни - Шампионска лига започва тази вечер с осем разтърсващи сблъсъка. Всички от 21,45 часа.

В Група "В" ЦСКА (Москва) на Георги Миланов ще гостува на Волфсбург, а в Група "С" Астана на Мъри Стоилов отива на гости на Бенфика.

Ето всички битки в Шампионска лига от тази вечер, за които може да се настроите още сега. Зрелището е гарантирано:

Реал Мадрид - Шахтьор (Донецк)

Реал Мадрид стартира 19-а поредна кампания в ШЛ днес срещу Шахтьор. "белият балет" игра поне на полуфинал в последните пет издания, но след като взе купата само веднъж, целта пред Рафа Бенитес е ясна - за президента Флорентино Перес успехите в Европа често са по-важни от тези в Испания.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Под ръководството на Бенитес Реал още не е допуснал гол, а въпреки фарса с проваления трансфер на Давид Де Хеа, настроението в клуба е добро. Аут за мача днес на "Бернабеу" е Хамес, а почти сигурно и Данило.

Шахтьор (Донецк) обаче не е за подценяване, след като елиминира Фенербахче и Рапид Виена, а има само едно поражение в 13 мача. По ирония на съдбата днес се навършват 40 г. от първата визита на Мирча Луческу на "Бернабеу", но с Динамо (Букурещ) - през септември 1975-а румънците паднаха с 1:4 от Брайтнер, Сантиляна и компания. Почетният гол за Динамо вкара тъкмо Луческу.

ПСЖ - Малмьо

Златан Ибрахимович може да не излезе срещу родния си клуб Малмьо днес. Нападателят на парижани иска да го стори, но болките му не отшумяват.

След грешките си за 2:2 с Бордо, вратарят на ПСЖ Кевин Трап може да бъде изваден от състава тази вечер. Твърдо аут е Серж Орие, който е наказан, а шансовете Пасторе да излезе са минимални.

ПСЖ никога не е губил от шведи в ШЛ, а това е четвърта поредна кампания за тима. Само Лион (13) и Марсилия (9) са с повече от френските отбори.

ПСВ - Манчестър Юнайтед

Без Уейн Рууни пристигна в Айндховен за мача с ПСВ Манчестър Юнайтед. Капитанът получи разтежение и ще е готов за игра най-рано в неделя. Така в разширения състав попаднаха младоците Джеймс Уилсън и Андреас Перейра.

С по-голям трепет в Айндховен очакват срещата с доскорошния си любимец Мемфис Депай, а тук ще бъде и друг холандец - Дейли Блинд. На пейката също има две "лалета", които не толкова отдавна бяха заедно. Филип Коку ще дебютира в групите срещу учителя си Луис ван Гаал, който го тренира в Барселона и в националния тим.

За първия мач в турнира от 2008/09 Коку няма кадрови проблеми, след като халфът Адам Махер се възстанови от травма.

Волфсбург - ЦСКА (Москва)

Целта минимум пред Волфсбург при завръщането в групите на ШЛ е осминафинал. Това обяви спортният директор Клаус Алофс. "Искаме и напролет да сме в Шампионска лига", заяви Алофс, който още не бе в клуба през 2009-а, когато "вълците" дебютираха в турнира и останаха трети в групата, а съперникът им днес - ЦСКА (Москва) продължи напред.

Преди 6 г. "вълците" пак стартираха срещу московските армейци у дома, като ги биха с 3:1 след хеттрик на Графите.

Георги Миланов е в групата на ЦСКА от 20 играчи, която пристигна в града на "Фолксваген". Най-вероятно българинът пак ще е резерва, както в предишните 12 мача на тима този сезон.

Галатасарай - Атлетико (Мадрид)

За "дюшекчиите" аут е левият бек Фелипе Луис, който се контузи при 1:2 срещу Барселона. За "Чим Бон" с травми са Хамит Алтънтоп и Семих Кая.

Бенфика - Астана

Сензацията в ШЛ - Астана, гостува на Бенфика. Виновникът за класирането на казахите за сефте в историята - Мъри Стоилов, пак по ирония на съдбата, започва кампанията на иберийска земя. През 2006 г. начело с Мъри "Левски" тръгна да се надиграва с Барселона, а резултатът бе 0:5 на "Камп ноу". Стоилов си е научил урока, но това не означава, че сега ще се окопае в Лисабон, както не стана и в реванша с кипърския АПОЕЛ, като с постигнатото 1:1 се класира в груповата фаза на турнира.

Медиите в Португалия се отнасят с респект към казахстанците и българския им треньор. Местният "Рекорд" помести цяла страница, посветена на Мъри, кариерата му като футболист и наставник.

За лисабонци мача пропуска контузеното крило Едуардо Салвие. За гостите наказан е ганайският нападател Патрик Твумаси.

Манчестър Сити - Ювентус

Серхио Агуеро отпадна за откриващия мач на Сити срещу Ювентус от група "D" на Шампионска лига. Това бе голямата въпросителна в състава на домакините, след като аржентинецът се контузия при 1:0 срещу Кристъл Палас във Висшата лига. В отсъствието на голмайстора на Сити атаката ще води Вилфред Бони.

Под въпрос за "синьо-белите" са още халфовете Фернандиньо и Самир Насри, но те попаднаха в групата. Твърдо за домакините отпадат Фабиан Делф и Пабло Сабалета.

Срещата на "Етихад" се явява тест за тима на Мануел Пелегрини, който стартира с 5 от 5 победи в първенството. Сега обаче срещу тях е финалистът от последната Шампионска лига.

Проблеми има и в лагера на Ювентус. Халфът Клаудио Маркизио отпадна за мача, присъединявайки се към по-рано контузилите се Сами Кедира и Квадво Асамоа. Заради лошия старт в Серия А треньорът Алегри се колебае дали да използва 3-5-2 или 4-3-2-1. Според италианските медии спецът може изненадващо да заложи в средата на терена на новото попълнение Марио Лемина, след като габонецът още не е дебютирал в калчото.

Севиля - Борусия (Мьонхенгладбах)

Носителят на Лига Европа Севиля приема Борусия М. Двата тима не изживяват щастливи моменти - андалусийците са без победа след 3 мача в Примера и с 2 точки са под чертата - 18-и. Гладбах пък нямат и толкова, след като са пълно капо след 4-ия кръг и са на дъното в Бундеслигата.

За севилци аут заради контузии са вратарят Бето, защитниците Адил рами, Дани Карисо и Нико Пареха.

От проблеми не може да не се оплаче и треньорът на Борусия Люсиен Фавр. На гладбахци ще липсват травмираните Патрик Херман, Алваро Домингес и Фабиън Джонсън, а Гранит Джака е наказан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички