Новото правило на Европейското първенство по футбол: Заради него ще валят картони един след друг


Новото правило на Европейското първенство по футбол: Заради него ще валят картони един след друг
Снимка: Getty Images

6753 0

Ясна е тежестта на жълтите картони на големите форуми, а Европейското първенство по футбол 2024 няма да прави изключение. Официалните предупреждения лесно могат да извадят някои безценни състезатели за своите страни.

Необходими са само два жълти картона в различни мачове и играчът ще бъде наказан за един двубой. Така хипотетично може да има доста липси на осминафиналите. Важно уточнение е, че след четвъртфиналите натрупани картони се чистят - така всеки влиза в полуфинала без "досие".

Често в миналото е имало обвинения към реферите, че пестят много жълтите картони, особено към звездите, именно поради тази причина, че лесно може да ги изхвърлят от важен дуел. На Европейското в Германия обаче има ново правило, което предполага много повече показване на картони.

На Европейското по футбол ще валят картони

Картони на Евро 2024

Става въпрос за прословутото струпване на футболисти около арбитъра в търсене на обяснение за решението му. На континенталната надпревара това ще бъде позволено само на капитаните (както по принцип се подразбира, но от УЕФА са категорични, че това ще се следи стриктно).

Класиране напред с ДУЗПИ в ГРУПИТЕ на Европейското първенство по футбол: Напълно възможно - ето правилата

От Европейската футболна централа няколко пъти затвърдиха, че много сериозно и стриктно ще бъде спазвано това, като всеки друг играч, който доближава съдията и показва "какъвто и да е знак на неуважение или несъгласие с решението му", ще получава жълт картон.

От УЕФА обявиха, че искат арбитри със силни характери. Те обясниха, че няма как едно решение да се обяснява на 22 души, които са се скопчили около рефера. Освен това допълниха, че е невъзможно да няма дискусии около някои решения и да няма недоволни.

Председателят на комитета на УЕФА, отговарящ за съдиите, обясни, че съдиите отново ще аргументират решенията си и ще ги обясняват на отборите, но това ще се случва само след комуникация с излъчения от отсрещната страна човек - именно чрез капитанската лента, която му е връчена.

А как с Европейското първенство 2024 България доближава на косъм най-кошмарната серия на Стария континент?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички