Родри мечтае да е първият испанец от 1960-а, взел "Златната топка"


Родри мечтае да е първият испанец от 1960-а, взел "Златната топка"
Снимка: GettyImages

346 0

Полузащитникът на Манчестър Сити и Испания - Родри, призна, че би била сбъдната мечта за него да спечели "Златната топка".

Родри с всички шансове за триумф

28-годишният футболист беше сред 30-имата номинирани за отличието, като за първи път от близо 20 години там не присъстваха нито Кристиано Роналдо, нито Лионел Меси.

Халфът има всички шансове да спечели отличието

Още: Родри обясни как Гуардиола успява да е толкова успешен на най-високо ниво

Родри може да стане първият испански футболист от 1960 година, който печели наградата. Той смята, че страната му заслужава това отличие.

Халфът спечели Висшата лига със Сити и Евро 2024 с Испания тази година.

За него би било сбъдната мечта

"Да, разбира се, това би било мечта за мен. Има много хора, които казват: „Ако Родри спечели Златната топка, как Иниеса или Шави, например, не я спечелиха?".

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Отчасти съм съгласен. Това бяха играчи, които белязаха една епоха и бяха смятани за едни от най-добрите в историята, но също така е вярно, че бяха част от поколението на Меси и Роналдо.

Още: Историческо: За първи път от 20+ години - без Меси и Роналдо при номинираните за "Златната топка"

Но би било източник на гордост за мен и моята страна, ако спечеля Златната топка. Да имаш представител на Испания, който може да спечели Златната топка, прави всички щастливи.

Всеки в Испания знае, че сме имали само един победител и това е Луис Суарес. Разбира се, не съм го виждал да играе и не знам много за него, но е шокиращо, че една от най-добрите страни по отношение на футбола няма други победители.

Но това се случва във футбола. Имахме велики играчи през годините, но мисля, че Испания заслужава Златната топка, защото имаме страхотни играчи, които пишат история със своите клубове и националния отбор", каза Родри пред ESPN. А ето как това лято Сити награди Родри. 

Реал Мадрид вече е набелязал голямата си цел, която ще преследва през следващото лято

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички