След побоя покрай Уругвай - Колумбия: Тежки санкции заплашват Дарвин Нунес и компания


След побоя покрай Уругвай - Колумбия: Тежки санкции заплашват Дарвин Нунес и компания
Снимка: GettyImages

803 0

Колумбия успя да надвие с 1:0 Уругвай в последния полуфинал на Копа Америка и така се класира за най-престижния мач от турнира, където ще се изправи срещу Аржентина. Тази победа за колумбийците обаче остана на заден план заради грозните сцени, които се разиграха след последния съдийски сигнал.

Мелето на мача Колумбия-Уругвай

В интернет се разпространиха кадри, в които се вижда как няколко уругвайски футболисти си спретват бой с фенове на Колумбия. Това се е случило в близост до мястото, където са били настанени семействата на уругвайските състезатели.

Какво причини този сблъсък

Защитникът на „урусите“ – Хосе Мария Хименес, обясни по-подробно след мача защо се е стигнало до това стълкновение.

Хосе Мария Хименес

Още: Преди финала на Копа Америка: Лионел Меси намекна за оттеглянето си

„Нямаше никаква полиция и ние трябваше да защитим по някакъв начин нашите семейства. Главните виновници за това меле бяха двама или трима човека, които бяха изпили доста алкохол. Част от колумбийските фенове се втурнаха и застрашаваха здравето на роднините ни.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Нашите близки бяха в опасност. Трябваше да се втурнем към трибуните и да ги защитим, все пак имаше и новородени бебета сред тях“, съобщи бранителят на Атлетико Мадрид за цялата ситуация около тази грозна сцена.

Ще има ли тежки наказания за участвалите в боя играчи

КОНМЕБОЛ първа ще сподели колко сурови ще са санкциите, а след това ФИФА може и да утежни допълнително тези наказания. Това може да се окаже неприятна новина за всички замесени футболисти, включително за взелия дейно участие Дарвин Нунез, на който му предстои първи сезон под ръководството на Арне Слот в Ливърпул.

„Няма място за насилие на и извън терена. КОНМЕБОЛ строго осъжда всички подобни прояви. Каним всеки един запалянко в оставащите дни да се наслади на Копа Америка и да насочи цялата си страст единствено в подкрепата си за своя любим отбор“, съобщи своето становище относно разразилите се сцени ръководният орган на южноамериканския футбол.

Още: Пълна програма на Копа Америка 2024 - Колумбия ще спори за трофея с Аржентина

Копа Америка 2024: Класиране | резултати | голмайстори | програма

Макар и с човек по-малко, Колумбия сломи Уругвай и ще спори за трофея на Копа Америка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички