След раздялата с Англия: Гарет Саутгейт с обръщение към феновете, те също написаха своето мнение за него


След раздялата с Англия: Гарет Саутгейт с обръщение към феновете, те също написаха своето мнение за него
Снимка: GettyImages

728 0

След 8-годишен престой начело на Англия, Гарет Саутгейт официално реши да се оттегли от своя пост. Последният му мач начело на „трите лъва“ се оказа финалът на Европейското първенство по футбол, в който неговите възпитаници допуснаха късно поражение срещу Испания с 2:1.

Престоят на Саутгейт като треньор на Англия

Несъмнено Саутгейт претърпя както много критики за своята работа, така и редица похвали за свършеното през тези години. Не може да се отрече обаче, че специалистът постигна и доста добри резултати в големите първенства.

Гарет Саутгейт

Още във втората си пълна година той достигна до полуфиналите на Световното в Русия, но тогава Хърватия победи в продълженията Англия и спря мечтите за първи трофей на страната от над 50 години насам.

В следващия голям форум – Евро 2020, англичаните достигнаха до финала и бяха на косъм да се окичат с триумфа. Тогава обаче те паднаха злощастно на дузпи от Италия.

На Мондиала в Катар преди 2 години тимът на Саутгейт загуби от Франция с 2:1 на четвъртфиналите, като трябва да се отбележи също, че тогава Хари Кейн изпусна дузпа, която можеше да запрати двубоя в продължения.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Преди броени дни пък се състоя Евро 2024, където английският национален отбор остана на косъм от спечелването му. Още преди отминалото Европейско Саутгейт беше намекнал за потенциално негово напускане след турнира и това се потвърди в днешния ден.

Още: Официално: Гарет Саутгейт напусна английския национален отбор

Сбогуването на Саутгейт с поста

Гарет Саутгейт се обърна към феновете на Англия с няколко заключителни слова след оттеглянето си от английския национален отбор:

Гарет Саутгейт

„Като горд англичанин, за мен беше честта на живота ми да играя, а впоследствие и да съм треньор на Англия. Това означаваше всичко за мен, дадох абсолютно всичко от себе си през тези години. Но настъпи момент, в който трябва да се извърши промяна, да се отвори нова глава за националния отбор. Неделният финал срещу Испания беше последният ми двубой начело на нашата страна.”

Феновете с благодарности към Саутгейт

Още: Ако реши да напусне Англия: Гарет Саутгейт бързо ще си намери нова работа, но не като треньор

Много фенове отправиха своите благодарности към Гарет Саутгейт, след неговото напускане.

Те използваха социалните мрежи, за да го поздравят за свършеното от 2016 година насам.

Един от тях написа: „Най-добрият треньор, ръководил Англия в моя живот. Той ми подари най-страхотните дни на английския национален отбор. Саутгейт ни пое след катастрофата срещу Исландия и направи така, че да участваме на финали да е нещо обичайно. Благодаря ти, Гарет.“

Друг пък написа, че ако в бъдеще стигнат до триумф в някое от големите първенства, то това ще е и заради направеното от вече бившия селекционер: „Да подкрепяш Англия преди Саутгейт беше неприятно, но с него това се промени. Гадно ми е, че той не спря тази дълга поредица без трофеи, но той направи толкова много за нас. Когато дойде и нашият успех, това няма да е поради неговото напускане, а защото и той беше тук.“

Още: Още преди Европейското: Звездите на Англия били шокирани от решение на Гарет Саутгейт

Един от най-уважаваните английски спортни журналисти – Хенри Уинтър, сякаш обобщи казаното от подкрепящите Саутгейт фенове със своето съобщение до треньора: „Гарет Саутгейт възвърна загубената гордост на нашия национален отбор - на играчите и на феновете. Той напуска с гордо вдигната глава.“

Гарет Саутгейт намери куража да отговори на най-тежкия въпрос след края на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички