След сцените на насилие: КОНМЕБОЛ порица действията на служителите на финала от Копа Америка


След сцените на насилие: КОНМЕБОЛ порица действията на служителите на финала от Копа Америка
Снимка: GettyImages

593 0

Копа Америка

Какво се случи всъщност

Припомняме, че срещата беше отлагана няколко пъти. Тези мерки се взеха след лошата организация на домакините, която позволи на хиляди фенове без закупени билети да се опитат да влязат безплатно на стадиона. Това предизвика огромен хаос, който принуди мачът да започне с 82 минути закъснение.

Грозните сцени преди финала

В социалните мрежи бързо се разпространиха клипове, в които се вижда как огромни тълпи от хора минават през охранителните бариери, прескачат през парапети и задминават полицаи и официални лица на стадиона.

Копа Америка

Дори се появиха и клипове, показващи фенове, които прескачат огради, само и само да стигнат до трибуните. Недостатъчната бройка на охранители и бавното сканиране на билети бяха посочени като главните причини, довели до проблемите на стадион „Hard Rock”.

Изявлението на КОНМЕБОЛ

Ръководният орган на южноамериканския футбол публикува своето становище относно разразилите се сцени преди финала, в което ясно показва несъгласието си с действията на служителите на стадион “Hard Rock”:

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

„Както се разбра, на финала в Маями имаше многобройни фенове без билети в близост до стадиона, което пък забави влизането на тези хора, които си бяха закупили такива. Това забави навлизането по трибуните. След тази неприятна ситуация трябва да споменем, че според писменото споразумение решенията как се процедира в такива моменти се вземат от упълномощените служители на стадион „Hard Rock”. В допълнение към разпоредбите в този договор, КОНМЕБОЛ препоръча да се използват процедури, които и преди са били употребявани на подобни събития. Тези препоръки от наша страна обаче не бяха взети под внимание. Искрено съжаляваме, че тези сцени с насилие, извършени от злонамерени хора, опетниха завършека на турнира."

 Ощетиха ли бразилските съдии Аржентина срещу Колумбия във финала на Копа Америка?

Лионел Скалони обяви дали ще продължи с Аржентина след триумфа на Копа Америка (ВИДЕО)

Меси няма ни гол, ни асистенция в 5 финала на Копа Америка, в които е играл

Притеснително: Глезенът на Меси, заради който не доигра финала на Копа Америка, е сериозно подут (ВИДЕО)

Копа Америка 2024: Класиране | резултати | голмайстори | програма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички