Сръбски тим иска да играе в "А" група


Сръбски тим иска да играе в "А" група
Снимка: Gulliver/Getty Images

1882 0

Покрай проекта за нова Висша лига, родният футбол може да се сдобие с изненадващ елитен участник. Става въпрос за сръбския Раднички Ниш, чийто фенове започнаха кампания за кандидатстването на тима им в българската лига.

Причината е, че клубът от стадион „Чаир" обвини местната футболна лига в системно ощетяване на техния отбор, включително при домакинската загуба с 0:3 от Войводина в междинния кръг от Суперлигата. Понастоящем Реал от Нишава, както е прякора на Раднички, се намира на пето място в класирането и според феновете федерацията не иска тима да се добере до участие в евро-турнирите, пише "Меридиан мач".

„Първото и най-важното е, че ни омръзна от уговореното ни първенство. Искаме в българската лига, тъй като достатъчно дълго време ни обираха. Защото в нашата съседка шампионът от години насам не е от столицата София. Защото изхвърлят най-големите си отбори в трета лига без да се замислят. Защото ни омръзна да ни третират като граждани трето качество. За нас ще бъде 10 пъти по-евтино да отиваме на гостуване в София, отколкото в Белград", казват създателите на страницата, които са и членовете на организираната фенфракция „Мераклии".

Коментарите в самата група са най-разнопосочни и колоритни, но повечето се обявяват в подкрепа на идеята. „Искам в България. Омръзна ми да гледам как нашите съграждани подкрепят Патладжан и Звезда", казва Александър Стоянович. „Искам и самият Ниш да влезе в състава на България. 

Според авторитетния портал „Mozzart sport" споменатото движение вероятно ще бъде задушено в своя зародиш, тъй като се очаква Раднички да сключи спонсорски договор с китайската компания „Huawei", която ще донесе очакваната финансова стабилност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички