В Англия вече обявиха краткия списък с имена, които дебнат за поста на Саутгейт - 2 са изненадващи


В Англия вече обявиха краткия списък с имена, които дебнат за поста на Саутгейт - 2 са изненадващи
Снимка: Getty Images

3780 0

След втория пореден загубен финал на европейско първенство се появи кратък списък от възможни кандидати за наследник на Гарет Саутгейт като мениджър на Англия, като се споменават Греъм Потър и Лий Карсли.

Бъдещето на Саутгейт като селекционер на Англия остава под въпрос, след като "трите лъва" приключиха кампанията си на Евро 2024 с разочароващо поражение с 2:1 срещу Испания. Преди финала в Берлин Саутгейт обеща да вземе бързо решение за бъдещето си след финала.

Спекулациите са широко разпространени относно това кой ще изведе Англия на Световното първенство и след това, като няколко имена се свързват с една от най-напечените длъжности в международния футбол.

Още: Още преди Европейското: Звездите на Англия били шокирани от решение на Гарет Саутгейт

Няколко са фаворитите за поста на Гарет Саутгейт

Според The ​​Telegraph, мениджърът на Нюкасъл Еди Хоу се намира на предно място в списъка на Футболната асоциация, ако Саутгейт реши да напусне поста си. Други водещи кандидати за заместник на Саутгейт са Греъм Потър, Томас Тухел, Маурисио Почетино и мениджърът на Англия до 21 години Лий Карсли.

Допълва се още, че Франк Лампард и Стивън Джерард също са кандидати, които "биха могли" да влязат в рамката, въпреки че са считани за аутсайдери в сравнение с другите, споменати по-горе.

Главният изпълнителен директор на ФА Марк Булингам и техническият директор Джон Макдермот ще ръководят процеса за назначаване на заместник на Саутгейт, ако сценарият се осъществи.

Още: Гарет Саутгейт намери куража да отговори на най-тежкия въпрос след края на Европейското по футбол

Какво каза Саутгейт преди турнира?

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Припомняме, че преди първия мач на Англия срещу Сърбия през юни, Саутгейт призна, че вероятно ще се оттегли като мениджър, ако неговата страна не спечели турнира.

"Ако не спечелим, вероятно.  вече няма да съм тук. Така че може би това е последният шанс. Мисля, че около половината национални треньори напускат след турнир – това е природата на международния футбол. Тук съм вече почти осем години и се доближихме. Не можете непрекъснато да се излагате пред обществеността и да казвате: "Още малко, моля", тъй като в един момент хората губят вяра".

Още: Играчът, с когото Саутгейт изненада на финала на Европейското, стори нещо невиждано от 24 години

Гръмка изненада от Саутгейт: Готви се да изуми с промяна за финала на Европейското по футбол

Саутгейт преди финала: Не вярвам в приказките с щастлив край, но вярвам в мечтите

Английска легенда даде безценен съвет на Гарет Саутгейт за финала на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички