Ван Дайк с открит коментар за грешката на Де Лихт, думите му обаче разгневиха доста фенове


Ван Дайк с открит коментар за грешката на Де Лихт, думите му обаче разгневиха доста фенове
Снимка: GettyImages

972 0

Нидерландия и Германия поднесоха истинско зрелище във вчерашната програма (10.09) от Лига на нациите, завършвайки при резултат 2:2. „Лалетата“ поведоха още във 2-та минута от мача след гол на Райндерс, но с попадения на Ундав и Кимих гостите дори поведоха в сблъсъка. Все пак домакините изравниха в 50-ата минута, благодарение на Дъмфрис и така двата отбора поделиха точките.

Любопитен момент в двубоя беше първото попадение за германците, където след сгрешен пас на Матайс де Лихт „маншафта“ успя да направи контраатака, довела до гол.

Матайс де Лихт

Новата придобивка на Манчестър Юнайтед и в предишния мач за страната си допусна големи неточности в защита, а вчера той отново получи доста критики.

Капитанът на Нидерландия - Върджил ван Дайк, коментира тази грешка на своя партньор в отбрана, но думите му не бяха приети добре от доста запалянковци.

Коментарът на Ван Дайк

„Това е футболът. Трябва да си вземаш поуки от подобни ситуации. Беше един момент, но на най-високото ниво ще бъдеш наказан за това“, заяви бранителят на Ливърпул.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Върджил ван Дайк

Още: Сред головете и победите изпъкна Хари Кейн - ударен завършек на първия цикъл в Лига на нациите

Казаното от Ван Дайк обаче не се хареса особено и някои го обвиниха в социалните мрежи, че и самият той не се е справил добре при първия гол на Германия.

Обра негативите

Част от наблюдавалите двубоя заявиха мнение в социалните мрежи, че капитанът на Нидерландия е можел да предотврати този гол, ако не беше забравил човека си на задната греда.

„Ван Дайк спеше, забрави да маркира човека си на задната греда, но всички медии сега ще обвинят единствено Де Лихт“, написа един от потребителите.

Още: Само победи в Лига на нациите - нов в ЦСКА и Холанд се отпушиха, а Мбапе разочарова

Друг пък се изказа, че хора като Дъмфрис и Ван Дайк са по-виновни от защитника на Юнайтед: „Не се опитвам да бъда забавен, но Де Лихт е най-малко виновен от тримата замесени в тази ситуация. Дъмфрис нямаше никаква представа къде се намира, а Ван Дайк пусна своя противник да избяга зад гърба му и да вкара лесен гол.“

Падна един от фаворитите за Гол на сезона в Лига на нациите (ВИДЕО)

34 гола в 9 мача: Разгроми, зрелище, преродена Англия и мощна Германия в Лига на нациите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички