Драганов има 4 дербита ЦСКА - Левски - единият тим води с 3:1, а в 3 от мачовете гони играчи

БФС повери дербито между Левски и ЦСКА идната събота на Драгомир Драганов. Именно той свири последния сблъсък между двата столични гранда миналия сезон - през април 2024 година. Тогава ЦСКА победи с 2:0.

Драганов има 4 синьо-червени дербита

Варненският рефер е получавал наряд за голямото дерби на българския футбол общо 4 пъти. И в тях "червените" са взели 3 победи, а "сините" - само една.

Първият му синьо-червен сблъсък е през 2019 година, когато ЦСКА печели с 2:0. Следва успех за Левски със същия резултат през 2022 г. През 2023-та "червените" надделяват отново с 2:0, както се случва и преди 6 месеца.

Как се справя Левски при него?

Иначе Драганов не изглежда да е на късмет на нито един от двата най-успешни клуба на България. Той е свирил 30 мача на Левски, в които тимът е спечелил 13 пъти и е загубил 10. Равенствата им са 7.

Ами ЦСКА?

Мачовете на ЦСКА под негово ръководство са 29. В тях тимът от "Българска армия" е взел 14 победи и е загубил 8 мача, при 7 равенства.

Драганов обича червените картони

Любопитно е, че този рефер е давал червен картон в 3 от 4-те дербита, които е ръководил. При единствената победа на "сините" той гони Иван Турицов в 90-ата минута. При успеха на "червените" през 2023 г. той отново гони бранителя, този път в 79'. Минута по-късно след втори жълт картон терена напуска и играчът на съперника - Ноа Сонко Сундберг.

През 2019-а отново играч на Левски оставя отбора си с човек по-малко. Това е Нуно Рейш, който бе изгонен в 84' след втори жълт картон. А ето коя легенда на Левски се съмнява в победата над ЦСКА. 

Гласували общо: потребители

Горещи оферти