СНИМКА: Как Гунди заиграва редом до един от идолите си за ЦСКА?

Цял живот легендарният Георги Аспарухов - Гунди е помнил мача си с фланелката на ЦСКА. Във въпросния двубой, за който малцина помнят в днешно време, нападателят играе редом до един от кумирите си - Панайот Панайотов. 

Треньорът на ЦСКА Крум Милев решава да пусне Георги Аспарухов поне в един мач, след като футболистът е решил да отбие военната служба.

Непопулярна, но емблематична история

Датата е 1 ноември 1961 г. Същия ден се играе приятелският двубой срещу съветските побратими от СКА (Ростов на Дон). С него трябва да бъде отбелязан краят на състезателната кариера на легендарния Манол Манолов–Симолията. Вече на 38 години, защитникът ще изнесе последното си участие с "червения" екип, а моментът е запаметен със снимка.  

На творбата от неизвестен фоторепортер личи и Георги Аспарухов - на първия ред, предпоследният в дясно. Във въпросния двубой ЦСКА излиза с бели екипи, а за победата с 3:1 се разписват Никола Цанев, Антон Кръстев и… Димитър Ларгов. 

Легендата на Славия тогава е временно в отбора на войската, взет от Крум Милев като бъдещ заместник на прекратилия по-рано кариерата си Стефан Божков.

Още: Невиждан приход! "Гунди - легенда за любовта" генерира колосална сума пари само за 3 дни!

Вдовицата на Гунди: Има моменти, в които сякаш той ме гледа от екрана

Съпругата на Гунди: Не е коментирал с мен проблемите с ДС, разбрах от приятел

Филмът за Гунди е абсолютен хит - навалици, претъпкани зали и мания в цялата страна

Ексклузивно: "Гунди - легенда за любовта" се продава като топъл хляб - падат чудовищни рекорди още този уикенд

Гласували общо: потребители

Горещи оферти