Балъков хвърля 18-годишен като титуляр срещу Славия


Балъков хвърля 18-годишен като титуляр срещу Славия

1039 0

Литекс се надява да си върне добрите позиции в класирането след днешния мач със Славия. Отборът на Красимир Балъков беше извън Топ 6 само преди 2 седмици, но в момента може дори да гони 3-ата позиция, след като преките конкуренти сгрешиха.

За днешния сблъсък с белите наставникът на ловчанлии за пореден път трябва да прекроява състава. Балъков не може да разчита на двамата си основни футболисти в средата на терена - Петрус Бумал и Кристиян Малинов, които са наказани, заради натрупани жълти картони. Това ще го принуди пак да заложи на крайния бранител Антон Недялков като халф, позиция, с която той се справи отлично досега. Литекс няма други проблеми около състава, като се очаква капитанът Страхил Попов да започне като защитник, пише "7 дни спорт". Най-любопитната промяна обаче ще бъде на лявото крило, там Краси Балъков ще заложи на едва 18-годишния Кирил Десподов. Нападателят вкара страхотен гол на "Левски" преди седмица и донесе точката на стадион "Георги Аспарухов". Сега заради Десподов на пейката ще остане Армандо Ваюши, а останалите в атака ще са колумбийците Джордан и Данило Асприля.

 Славия пристигна вчера в града на Покрития мост и направи едно занимание. "Белите" показаха някакви признаци на излизане от кризата, след като разбиха "Ботев" (Пд) с 3:0 в миналия кръг. Сега "Славия" се надява отново да вземе точки. При победа тимът на Иван Колев може дори да помисли и за напредване в класирането, след като от месеци "белите" не са мърдали от 10-ата позиция.

Славия отново ще заложи на намиращия се в отлична форма Радослав Василев, както и Манзоро и Фонсека, от които трябва да идват идеите в средата на терена. От Савич, Станислав Генчев и Костадин Дяков пък ще се чака сигурността в халфовата линия. В отбрана в състава се завръща Цветомир Панов, който ще започне на десния бек.

В същото време стана ясно, че на "Овча купел" работят сериозно по зимната селекция. "Белите" са набелязали двама футболисти с много голям опит по българските терени, които ще се опитат да привлекат. В момента и двамата са с договори, но през зимата могат да акостират в "белия" тим.

 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички