Берое удари борещия се за оцеляване Хебър с гол в 90+4' (ВИДЕО)


Берое удари борещия се за оцеляване Хебър с гол в 90+4' (ВИДЕО)
Снимка: Marin Bonev / LAP.bg

962 0

Хебър загуби от Берое в мач от 33-ия кръг на Първа лига. Гостите от Стара Загора реализираха победното попадение в 90+4', когато в тънка ситуация точен бе Вини Трибуле.

Това е шести пореден двубой, в който тимът на Любослав Пенев не успя да отбележи гол. Това е притеснително, предвид факта, че пазарджиклии водят битка за спасение. 

В 90+10' пък Хебър остана с човек по-малко, след като Ангел Бастунов бе изгонен за опасно влизане на съперников играч. Атакуващият футболист беше с предупреждение в този момент. 

Още: Работата е ясна - Себастиан Вия отива в Лудогорец до 2028-а година

Първото полувреме премина без чисти голови положения. В 13-ата минута се стигна до неприятен момент, при който Ангел Бастунов разкървави главата на Карлос Алгара. Наложи се главата на халфа да бъде бинтована, за да продължи той участието си в мача. 

Двадесет минути по-късно футболистите на Любослав Пенев изразиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Вини Трибуле в наказателното поле, но съдията не посочи бялата точка. 

В началото на второто полувреме нямаше голяма промяна в играта на двата тима, макар в един момент мачът да се пооживи. В 50' удар на Трибуле мина над вратата, а в 57' Хебър стигна до най-добрата си възможност дотук след почивката. В ситуацията Георги Каракашев засече с глава центриране на Исуф отдясно, но прати топката покрай вратата.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Осем минути преди края на редовното време Берое стигна до най-чистата ситуация до този момент. След статично положение за Хебър "заралии" тръгнаха в атака, която Уерик реши да завърши сам, но ударът му бе спасен самоотвержено от Петър Дебърлиев. 

Още: Ботев Враца завърза битката на дъното, мечтае за оцеляване след ценна победа над Хебър (ВИДЕО)

Пет минути по-късно гостите успяха да създадат още една опасност пред вратата на Хебър, като този път Дебърлиев спаси с върха на пръстите си техничен изстрел на Стефан Гаврилов. 

Старозагорци реализираха победното попадение дълбоко в добавеното време - в 90+4' Вини Трибуле вкара в тънка ситуация, която бе прегледана с ВАР. В 90+10' пък Хебър остана с човек по-малко, след като Ангел Бастунов получи директен червен картон за опасно влизане. 

Берое остава лидер в класирането в Долната шестица, като "заралии" събраха 42 точки. Хебър запазва 14-ото си място с 30 точки, което не стига на пазарджиклии за спасение и те ще трябва да го търсят в следващия кръг.  

Още: Берое спечели над Пирин и си гарантира оцеляването в Първа лига (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички